TRENDING
  • 20:16 » Un șofer a intrat într-o benzinărie din Arad în timp ce încerca să dea cu spatele
  • 20:15 » O persoană încarcerată după ce mașina în care se afla a fost lovită de un camion/ Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă
  • 20:14 » Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, despre cazul bebelușului mort în timpul Botezului: ”Rânduiala nu a fost modificată, s-a transmis preoților o recomandare privind atenția sporită în cazurile în care pruncii au afecțiuni pe care părinții le fac cunoscute”
  • 20:09 » Cod galben de inundații în 12 județe începând de vineri dimineață
  • 20:08 » 16 percheziții în județul Sibiu, la persoane suspectate că ar fi modificat indexurile contoarelor de gaze/ 29 de suspecți au ajuns la audieri, acuzați de un prejudiciu de 100.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Foto: stiriagricole.ro

Vremea rea din ultimul timp le-a dat bătăi de cap şi localnicilor din comuna Lunguleţu, din judeţul Dâmboviţa, localitate aflată la 40 de kilometri de Bucureşti. Aici oamenii cultivă cartofi, un produs de altfel recunoscut la nivelul judeţului, dar cei care se ocupă cu aşa ceva nu pot intra cu utilajele pe câmp, la recoltat, pentru că pământul este prea moale. Evident că nemulţumirile cele mai mari se leagă de faptul că producţia preconizată pentru anul în curs este practic compromisă.

În alţi ani, când seceta era prezentă în mod constant, agricultorii se rugau să plouă. Acum însă nu mai doresc acest lucru şi asta pentru că utilajele lor de afundă atunci când încearcă să scoată legumele din pământ. Terenul mocirlos din cauza ploilor căzute este, aşadar, de vină.

Câțiva producători au intrat totuşi cu utilajele pe câmp, dar  consumul de energie și mai ales motorină crește considerabil. Meteorologii spun că astăzi sunt şanse de precipitaţii în a doua parte a zilei.

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide