BREAKING NEWS
  • 23:52 » Bill Gates: Următoarea pandemie va fi mai mortală decât Covid
  • 23:42 » Tăcerea grăiește! Pandemia a luat sfarsit
  • 23:27 » Los Angeles : Marele jaf de tren din 2022
  • 22:30 » Motivul pentru care nu trebuie să încarci telefonul la capacitate maximă
  • 22:27 » SUA sancţionează actuali şi foşti oficiali din Ucraina care au acţionat în interesul serviciului de securitate (FSB) al Rusiei
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Foto: stiriagricole.ro

Vremea rea din ultimul timp le-a dat bătăi de cap şi localnicilor din comuna Lunguleţu, din judeţul Dâmboviţa, localitate aflată la 40 de kilometri de Bucureşti. Aici oamenii cultivă cartofi, un produs de altfel recunoscut la nivelul judeţului, dar cei care se ocupă cu aşa ceva nu pot intra cu utilajele pe câmp, la recoltat, pentru că pământul este prea moale. Evident că nemulţumirile cele mai mari se leagă de faptul că producţia preconizată pentru anul în curs este practic compromisă.

În alţi ani, când seceta era prezentă în mod constant, agricultorii se rugau să plouă. Acum însă nu mai doresc acest lucru şi asta pentru că utilajele lor de afundă atunci când încearcă să scoată legumele din pământ. Terenul mocirlos din cauza ploilor căzute este, aşadar, de vină.

Câțiva producători au intrat totuşi cu utilajele pe câmp, dar  consumul de energie și mai ales motorină crește considerabil. Meteorologii spun că astăzi sunt şanse de precipitaţii în a doua parte a zilei.

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide