TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Foto: stiriagricole.ro

Vremea rea din ultimul timp le-a dat bătăi de cap şi localnicilor din comuna Lunguleţu, din judeţul Dâmboviţa, localitate aflată la 40 de kilometri de Bucureşti. Aici oamenii cultivă cartofi, un produs de altfel recunoscut la nivelul judeţului, dar cei care se ocupă cu aşa ceva nu pot intra cu utilajele pe câmp, la recoltat, pentru că pământul este prea moale. Evident că nemulţumirile cele mai mari se leagă de faptul că producţia preconizată pentru anul în curs este practic compromisă.

În alţi ani, când seceta era prezentă în mod constant, agricultorii se rugau să plouă. Acum însă nu mai doresc acest lucru şi asta pentru că utilajele lor de afundă atunci când încearcă să scoată legumele din pământ. Terenul mocirlos din cauza ploilor căzute este, aşadar, de vină.

Câțiva producători au intrat totuşi cu utilajele pe câmp, dar  consumul de energie și mai ales motorină crește considerabil. Meteorologii spun că astăzi sunt şanse de precipitaţii în a doua parte a zilei.

 

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide