TRENDING
  • 22:08 » Visul american pentru românii din SUA: „Zile de muncă de 12-16 ore ca să ai un viitor mai bun”
  • 22:07 » Cod rutier 2023: Ce amendă riscă șoferii care nu au cauciucuri de iarnă
  • 22:06 » De ce trebuie să ții cont când cumperi o mașină nouă. Cum salvezi și timp, și bani
  • 22:05 » Cum să dezgheți parbrizul în mod corect. Ce trebuie să eviți pentru a nu avea probleme cu mașina
  • 22:03 » Misterioasa minge din interiorul Terrei s-a oprit, apoi a început să se rotească invers
Daca ti-a placut, distribuie acum!

La început a fost o fotografie din cartierul Drumul Taberei, viralizată pe grupurile din București, între locuitorii din zonă. Drumul Taberei, toamna, fotografie realizată de Andrei Gherasim, un pasionat al panoramelor realizate din dronă.

Cei care au share-uit imaginea au remarcat culorile toamnei, apoi spațiul verde generos (facebook – Radu Ghenovici/ Camelia Ilie) și, pe măsură ce fotografia s-a răspândit, alții au început să-și pună problema în ce cartier trăiesc ei.

Astfel a luat naștere comparația dintre blocurile din Drumul Taberei vs. Popești-Leordeni. Pe o pagină din cartierul/localitatea din Ilfov, aflată în zona periferică a Bucureștiului, (Știri Popești Leordeni) au fost alăturate cele două imagini aeriene, iar acestea s-au viralizat pe Facebook. De aici a ponit dezbaterea.

”Am crezut inițial că se vrea o comparație între blocurile comuniste și containerele din porturile chinezești, sugerând asemănarea. M-am înșelat amarnic!”, a fost una dintre observațiile pertinente din comentariile la postarea inițială (Facebook/ Dragoș Alecsandru) care s-a redistribuit de zeci de ori.

”Văd că în comunism a mai ramas puțin spatiu pentru vegetatie, dar în capitalismul de azi e numai lăcomia imobiliarilor. Si-ar vinde si sufletul pentru înca un mp.”, este un alt comentariu.

Ironia subliniată de altcineva este că ”avantajul în Popești e că dacă ai nevoie de o cană de zahăr întinzi mâna pe geam și iei din bucătăria vecinului. În arhitectura comunistă trebuia să mergi vreo 50-100 de metri prin spațiu verde ca să ajungi la un vecin care n-avea zahăr.”

”Totusi, e destul de ordonat si in Popesti Leordeni.”, a mai fost și altă părere, ca și „noile orase, acolo unde nici toamna n-o mai vezi”, potrivit b265.ro

sursă:newsweek.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide