BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cum face Audi tranziția către mașinile electrice? Parteneriat cu Volkswagen și Seat

Audi și-a lansat în acest an prima mașină electrică la preț accesibil: Q4 e-tron. Tranziția către mașinile electrice se va face printr-o strategie bine pusă la punct: parteneriate cu Volkswagen și Seat pentru construirea cât mai multor vehicule electrice.

Conform audi.ro, modelele Audi, Volkswagen și SEAT Cupra ies toate de pe aceeași linie de asamblare. Aceasta este strategia motoristului german, care își propune ca din anul 2026 să lanseze pe piață doar mașini 100% electrice.

Totodată, Audi își propune ca din prezent să renunțe până în 2033 la toate modelele de mașini cu motoare cu ardere internă.

Audi vrea, de asemenea, să lanseze pe piață 20 de modele electrice până în anul 2025.

Modelele Audi Q4 e-tron și Q4 Sportback joacă un rol esențial în strategia companiei, el fiind produse la fabrica din Zwickau, acolo unde se mai regăsesc și modelele electrice Volkswagen ID.3 și ID.4 și, de curând, și Cupra Born.

Audi Q6 e-tron, următorul model electric lansat

În prezent, angajații celor trei companii lucrează de zori pentru lansarea noilor modele electrice.

Pentru Audi, următorul model electric va fi Q6 e-tron, care va apărea pe piață în anul 2023.

Q4 e-tron: Primul model electric accesibil al Audi

Audi oferă trei combinații motor-baterie pentru Q4 e-tron, care pornesc cu Q4 35 e-tron menționat mai sus. Acesta are o baterie mai degrabă modestă, de 55 kWh (52 kWh capacitate utilă), care îi asigură o autonomie de 341 km (349 km în versiunea Sportback, care are o aerodinamică superioară).

În această configurație, Q4 e-tron accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,0 secunde și are o viteză maximă limitată la 160 km/h.

Urmează în ierarhie versiune 40 e-tron, cu 204 CP și o bateria mai mare, de 82/77 kWh. Acesta are o autonomie de 520 km (probabil 530 km pentru Sportback – rezultatele nu au fost omologate) și accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde.

În sfârșit, versiunea de top 50 e-tron quattro dispune de două motoare electrice, având o putere totală de 300 CP. Abia aici, cele două versiuni ale lui Q4 e-tron prezintă performanțe sportive. Are nevoie de 6,2 secunde pentru accelerația de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă este de 180 km/h, iar autonomia ușor diminuată, la 488 km (497 km pentru Sportback).

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide