BREAKING NEWS
  • 20:50 » Badantă româncă, bătută cu bastonul și legată cu o curea de către bătrânul italian pe care îl îngrijea
  • 20:13 » Amenințare cu bombă la complexul Bega din Timișoara
  • 19:45 » Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  • 18:03 » Rubla se apreciază puternic față de euro și dolar la Bursa de la Moscova: A ajuns la nivelul din iunie 2015
  • 18:01 » Se întâmplă și la case mai mari, nu numai în România – Persoane arestate la Beijing pentru falsificarea testelor PCR de depistare a COVID-19
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Comportamentul prosocial este termenul pe care psihologii îl folosesc pentru a se referi la acțiunile legate de bunăstarea, siguranța și sentimentele celorlalți. Cu alte cuvinte, multe comportamente „drăguțe”, cum ar fi împărtășirea, cooperarea și mângâierea, sunt toate acțiuni prosociale care promovează bunăstarea altor oameni.

În mod evident, astfel de comportamente favorizează o mai mare conexiune socială. Cercetările sugerează și că a fi drăguț cu alți oameni poate contribui la propria sănătate mintală.

Dispoziție mai bună

Când ești amabil și drăguț cu ceilalți te simți tu însuți mai bine. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că implicarea în acțiuni de bunătate în fiecare zi timp de șapte zile a crescut sentimentele de fericire și bunăstare.

Studiul a mai constatat că, cu cât oamenii au făcut mai multe acte de bunătate, cu atât au spus că se simt mai fericiți. De asemenea, nu a contat dacă aceste acte de bunătate erau îndreptate către prieteni, străini sau chiar spre sine – toate au avut un impact la fel de bun.

Scăderea stresului

Bunătatea poate juca un rol în ameliorarea stresului. Studiile sugerează că a fi amabil cu ceilalți îi poate ajuta pe oameni să facă față mai eficient efectelor stresului. De exemplu, într-un studiu, cercetătorii au descoperit că oamenii care au făcut acte de bunătate au raportat că simt mai puțin stres și negativitate.

Să devii o persoană mai drăguță și mai plăcută nu este atât de greu pe cât ai putea crede. Există lucruri pe care le poți face pentru a arăta compasiune în interacțiunile tale de zi cu zi.

 

Sursa: Libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide