TRENDING

21:39 » Emmanuel Macron a acceptat demisia Guvernului Attal, după înfrângerea electorală a partidului prezidențial

21:37 » Cum contribuie aerul condiționat la problema valurilor de căldură prelungite. Viitorul climatizării personale nu sună bine

21:34 » Cererea fraţilor Tate de a li se permite să părăsească România pentru a călători în UE a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel

21:29 » Plajele de la Marea Neagră, în pericol din cauza minelor marine. Peste 100 au fost descoperite în larg în ultima perioadă

21:27 » Caz șocant în județul Vaslui. Cadavrul unui bărbat a fost descoperit într-un geamantan abandonat pe marginea unui drum

Daca ti-a placut, distribuie acum!

În fiecare zi nu se pierde tot mai mult timp în fața unor ecrane și nu ne poate fi făcut ceva cu valori cu același timp. Sau poate că ne dăm seama și totuși nu facem nimic ca să schimb acest lucru.

Românii petrec, în medie, cinci ore pe zi în fața televizorului, iar știrile prezintă principalul tip de conținut consumat, arată studiul „Indicele consumului de televiziune în România 2017 – TVCI România 2017“.

Consumul TV în România este la cote înalte. La nivel mondial, media de consum este de aproximativ trei ore pe zi, în timp ce în România depășește cinci ore. „Suntem dependenți de televiziune. În continuare, sunt dependenți de televiziunea liniară, mai mult de 17% dintre gospodării la patru televiziuni în casă, iar 47% dintre răspunsurile dețin televiziune cu tub “, a precizat Mihai Ursoi, Country Manager SES Astra România, Bulgaria și Republica Moldova.

Studiul a fost realizat, timp de trei săptămâni, în luna aprilie 2017. La el au participat 402 respondenți, eșantion reprezentativ la nivel național. Aproximativ jumătate dintre cei intervievați petrec 2-3 ore în fața televizorului în fiecare zi, aproape 1 din 5 petrece între 4 și 6 ore zilnic în fața televizorului, iar unul din zece spune că este televizorul peste 8 ore pe zi.

În topul preferințelor românilor au crescut canalele de audiență generală, transmisiunile sportive și desenele animate. Știrile sunt principalul tip de conținut consumat (77%, față de 81%, anul trecut), urmat îndeaproape de divertisment, cu 76%. În ceea ce privește tipul de conținut HD consumat, 68% dintre români declară că preferă canalele documentare, 63% preferă divertisment și aproximativ 1 din 2 preferă sport.

Iată cum poți profita la maxim de timpul tău liber, fără a sta în fața uui ecran, conform  Fast Company .

A fost o zi lungă de luni. Ajungeți acasă de la serviciu, luați cina, faceți un duș, vă schimbați în haine comode, vă așezați pe canapea și deschideți televizorul sau mai serviți ceva de ronțăit cu telefon în mână. Apoi repetați aceeași poveste și î zilele de marți, miercuri, joi și vineri. Înainte de a vă da seama, timpul a trecut și a venit weekend-ul. La final de săptămâni vă simțiți obosiți și vă spune că ați lucra toată săptămâna ca un robot… până la epuizare.

În realitate, a existat o oră sau două în fiecare seară pentru a face lucruri recreative și creative, care să vă relaxeze. Dar oare ați investiga în mod conștient acel timp în activități semnificativ sau satisfăcătoare?

Așadar, cum scăpați de această rutină? Cum se poate începe să vă investigați în activități care într-adevăr vă satisfac și vă reimprospătează?

În calitate de coach în time management, Elizabeth Grace Saunders a observat că aceste cinci strategii vă pot ajuta să simțiți că aveți mai mult timp liber și să vă simțiți mai fericiți cu modul în care îl investigați.

1.Faceți o planificare în avans

A face o alegere pozitivă cu privire la ceea ce trebuie să facă față seara, în timpul liber, este cu adevărat dificil când deja vă simțiți obosiți. O opțiune mai bună este să vă gândiți în avans la cum pot să vă petreceți timpul liber, fie că e vorba de o rezervare la un restaurant unde să luați cina, să vă faceți timp pentru a găti acasă, să faceți un antrenament la sala de sport sau să vă planificați bugetul pentru activități din aceste săptămâni. Dacă va trebui să vă coordonați cu alte persoane, recomandarea ar fi să programeze evenimente cu cel puțin câteva zile în avans. De exemplu, să vă planificați ieșirile din weekend de miercurea sau joia. Puteți chiar să puneți un memento în calendarul dvs. în acest sens.

2. Pregățiți-vă de acțiune

Din moment ce timpul liber este atât de limitat, este esențial să vă pregătiți în avans program pentru a profita din plin. Asta ar însemna să vă pregătiți geanta pentru antrenament, astfel încât să puteți merge direct de la locul de muncă la sală, să facă față o listă cu ce mai aveți de făcut sau cu ce plătesc mai aveți de efectuat, astfel încât să știți unde să vă îndreptați și să reușiți să le finalizăm pe toate, fără a uita ceva. Statul până seara târziu pentru finalizarea unor proiecte de serviciu scade șansele de acțiune. Dacă reușiți să vă organizați mai bine nu veți mai avea teama că nu veți putea ajunge la fața tuturor altceva după serviciu.

 

3. Faceți ce vă place și ce vă aduce satisfacție și beneficii

Nu toate activitățile vă vor aduce beneficii în viață. Uitatul la TV sau butonarea telefonului dvs. nu sunt neapărat niște activități rele, însă acestea nu vor ajuta creierul să producă substanțe chimice benefice, care să sporească buna dispoziție, pe care cele mai eficiente strategii de atenuare a stresului le pot avea. Cele mai bune activități includ sportul, cititul, ascultarea muzicii, petrecerea timpului cu prietenii sau familia, mersul pe jos, meditațiile, yoga sau alte hobby-uri.

Fiecare persoană are preferințe diferite, așa că fac față o listă a activităților specifice care vă fac bine și vă aduc bucurie.

4. Mai multe benficii

O modalitate simplă de a multiplica beneficii timpului tău liber este de a-ți desfășura munca la serviciu, în timpul programului. Cu alte cuvinte, nu-ți aduce acasă de lucru. „Mi-am dat seama că prefer să ptrec mai mult timp cu prietenii sau cu familia atunci când ies din casă, așa că în loc să ieșim la o cafea sau să luăm cina în oraș, mai bine facem o activitate în aer liber. În felul acesta, avem parte de mai multe benficii: socializăm și nu revigorăm la un nivel mai profund decât dacă am sta țintuiți pe un scaun, la o cafenea ”, spune coach-ul.

5. Creșteți însemnătatea timpului liber

Un alt truc pentru a vă da impresia că profită mai bine de timpul liber este să facă față mai mult de o singură activitate într-o seară. De exemplu, citiți, gătiți și plătiți-vă facturile. Sau ieșiți la plimbare în parc, iar pe drumul de întoarcere ascultă în căști un podcast. Jucați-vă cu copilul și citiți mai multe pagini dintr-o carte înainte de culcare, de exemplu.

Dacă faceți mai multe activități într-o seară, atunci veți simți că ați experimentat mai multe lucruri în aceeași perioadă de timp.


Poți să te uiți la TV noaptea? Absolut. „Nu sugerez că trebuie să opriți seara tuturor dispozitivelor electronice. Dar ar trebui să aveți o abordare mai inteligentă a timpului liber. Lucrurile mărunte pot avea un impact imens asupra sensului timpului liber, nivelului de energie și al satisfacției ”, concluzionează coach-ul.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
Facebook
Închide
Închide