BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cum poți să încarci noua Dacia Spring?

Noua Dacia Spring, primul model electric din istoria producătorului de la Mioveni, reprezintă un mare succes de piață atât în România, cât și în toată Europa.

Dacă există un producător auto care poate să facă dintr-un vehicul electric un produs de masă în adevăratul sens al cuvântului, ei bine, aceatsa este fără doar și poate Dacia. Numai în primele 3-4 zile de la lansarea precomenzilor, în primăvară, aproape 6.000 de români se înscriseseră deja pentru a cumpăra mini SUV-ul autohton.

Au trecut de atunci șapte luni și primele unități au fost deja livrate către clienți, la jumătatea lunii octombrie, în timp ce alte câteva mii vor ajunge cât de curând la noii lor proprietari.

Deoarece se află de abia la început de drum în ceea ce privește electromobilitatea, mulți dintre aceștia încearcă să se familiarizeze cu „electrica” de la Dacia și să învețe din mers cum și de unde o pot încărca, scrie Adevărul.ro.

Cum se poate încărca noua Dacia Spring?

Înainte de toate trebuie să știi că proprietarii modelului cu zero emisii de la Dacia au la dispoziție nu mai puțin de cinci opţiuni de încărcare, de la clasica priză domestică de 220 V, până la încărcarea rapidă DC la 30 kW.

Cu ajutorul încărcătorului original al mașinii, poți conecta foarte ușor Dacia Spring la orice priză casnică standard de 220 V. Facem precizarea că încărcătorul poate funcționa până la cel mult 10 amperi, ceea ce înseamnă că mașina se va încărca cu o putere maximă de încărcare de 2 kW. Durata unei încărcări complete este de circa 13-14 ore.

În cazul în care te grăbești, comandă încărcătorului CC, care este oferit opțional, și vei putea încărca bateria până la 80% în mai puțin de o oră la orice stație de încărcare rapidă publică. Pentru o încărcare și mai rapidă, care durează mai puțin de 5 ore, îți poți instala o stație de încărcare „Wallbox”.

Majoritatea circuitelor electrice casnice suportă un curent de 16 A. În cazul în care circuitul electric destinat încărcării mașinii suportă 16 A vei putea încărca noul Spring cu un încărcător portabil sau cu unul fix de 3,7 kW. Durata de încărcare în acest caz este de aproximativ 9 ore.

Trebuie știut că, indiferent de puterea stației de încărcare, noua Dacia Spring va „trage”, pe curent monofazat, doar 6,6 kW. De aceea, o stație de 7,2 kW, portabilă sau fixă, va fi arhisuficientă pentru încărcarea mașinii.

Cât de utilă este o stație de încărcare portabilă?

În general, reprezintă un mare avantaj să ai o stație de încărcare portabilă pentru situațiile în care te deplasezi în locuri unde nu îți este garantată încărcarea. De aceea, deși sunt destul de costisitoare – între 1.200 și 1.500 lei – ar fi bine să faci un efort și să-ți achiziționezi o astfel de stație portabilă care îți oferă posibilitatea să setezi o anumită putere de încărcare.

Aceste stații pot fi dotate cu adaptoare de conectare la mufe de tip „schuko”, CEE Blue, adică mufă monofazată de 32 amperi, CEE Red de 16 amperi și de 32 amperi, adică mufele trifazice de 11 kW și, respectiv, 22 kW.

Sursa promotor


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide