BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 21:38 » Gabriela Firea, senator PSD, a comentat lista de miniștri ai cabinetului Cioloş precizând că toate acele numiri “nu excelează în realitate”, unii dintre ei fiind principalii responsabili pentru catastrofa sanitară în care se afla România, în acest moment. Biroul Național al USR a agreat, astăzi, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului. ADVERTISING Mai mult, Dacian Cioloş a precizat că indiferent de situație crede că și pentru PSD tot USR poate fi o soluție pentru a depăși lunile care urmează: „Poate ne rupem gâtul și veți scăpa de noi sau poate vom reuși să ținem lucrurile sub control și vă vom permite să vă numărați liniștiți procentele. Oricum ar fi, ieșiți în câștig, pentru că sunt convins că nu vreți să vă treziți pe tavă cu o țară demolată”. Analizând lista şi declarația lui Dacian Cioloş, Gabriela Firea, senator PSD, s-a arătat mirată reamintind că “preşedintele USR a spus în mai multe declarații că nu este un politician cinic şi că nu îşi gândește strategia politică şi următorii pași mânat de sentimente cinice”. „Cum poţi să spui aşa ceva ca politician serios, responsabil votați-mă, sunt foarte slab şi eu şi echipa mea dar votați-mă că în felul acesta scăpați de mine. Şi în toată această discuție unde este ţara, unde e România, unde sunt Românii. Voiam să remarc pe lângă celelalte peroane care excelează în domeniile de activitate pe care le aveau sub fotografii, că ele nu excelează în realitate, să mă refer la doamna ministru propus al Sănătăţii Ioana Mihăilă. Mare parte din catastrofa în care ne aflăm este şi din cauza domniei sale. Pentru că toată vara nu au mișcat un deget la ministerul Sănătăţii pentru a realiza acele achiziții de medicamente necesare spitalelor în valul 4. Aceasta este performanta doamnei Mihăilă. Şi a pierdut 4,7 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru teste rapide care ar fi fost foarte necesare acum la începerea şcolii. Aceștia sunt oamenii”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.
 • 21:26 » Trei jucători de la naționala U21, scandal monstru la revenirea din Spania: Reghecampf i-a dat de gol
 • 21:08 » Președintele Colegiului Medicilor: susțin ridicarea licenței pentru medicii care răspândesc fake news în spațiul public
 • 21:02 » PSD dă lovitura în Parlament: aduc o petiție cu peste 175.000 de semnături
 • 20:30 » VIDEO Germania: Trei oameni au murit într-un accident de elicopter. Momentul prăbușirii

Cum s-a desfășurat Slujba de Înviere de la Patriarhie, în al doilea Paște în pandemie!

Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Învierea Domnului. Este al doilea Paște în pandemie, dar spre deosebire de anul trecut, oamenii au putut merge acum la biserică. La slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Capitală au asistat azi-noapte în jur de 500 de credincioși. Cu distanțare fizică și măști, dar încărcați cu speranță că viața va reveni în curând la normal.

La miezul nopţii, creştin-ortodocşii au fost martorii miracolului Învierii. Dacă anul trecut, cu toţii au primit lumina în uşa casei, la fel şi sfintele Paşti, anul acesta au avut voie să meargă la biserică, iar preoţii au împărţit lumina.

-E o mare bucurie sufletească și mulțumim bunului Dumnezeu că anul acesta de Sărbătoarea Învierii sunt aici.

-Anul trecut stăteam închiși în case, o mare tristețe că nu am putut să participăm la slujbe cu toate că lumina a venit acasă. Anul acesta parcă a fost răsplata.

Patiarhul Daniel oficiază slujba de înviere de la Patriarhie. Foto: Basilica.ro

 

,

În al doilea Paşte petrecut în pandemie, patriarhul Daniel a avut un mesaj pentru fiecare dintre noi – să fim mai buni şi să-i ajutăm cum putem, chiar şi cu o vorbă bună, pe cei aflaţi în suferinţă.

Patriarhul Daniel: Astăzi există în lume foarte multă suferință, foarte multă întristare, mai ales din cauza pandemiei. Învierea Mântuitorului este pentru noi vindecare de întristare. Învierea este darul exclusiv al iubirii lui Dumnezeu pentru toți oamenii.

Deşi restricţiile nu au mai fost atât de aspre ca anul trecut, unii credincioși au ajuns cu câteva ore înainte de începerea slujbei de Înviere. Au vrut să fie siguri că prind un loc, mai ales că doar 500 de persoane au putut asista la slujba oficiată de Patriarhul Daniel.

-E și frumos afaraă și mă simt mai liniștit la biserică, de multe ori.

Alții au venit de la sute de kilometri distanță pentru a participa la slujba de la Patriarhie.

-E foarte bine că s-a dat aici. Că s-a lăsat să vină la biserica. Anul trecut a fost pustiu.

-De unde sunteți?

-Din Cluj.

-Și ați venit special pentru înviere la Patriarhie?

-Da, da.

-Pentru ce vă rugați în seara asta?

-Pentru sănătate și pentru liniște în țară.

Gabriel Cazacu, preot: Am văzut ca indicele de infectare a scăzut, am văzut ca a crescut gradul de vaccinare, sunt semne bune și nădăjduim ca bunul Dumnezeu să ne ajute la nivel național sa înțelegem că uniți, respectând toate aceste reguli de distanțare socială, vom fi în curând eliberați și din această robie a pandemiei.

În noaptea de Înviere restricțiile de circulație au fost eliminate complet pentru cei care au mers la biserică.

sursa digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide