TRENDING
  • 21:28 » Ciolacu le-a spus șefilor OMV că nu discută legea offshore atât timp cât Austria se opune României în Schengen
  • 21:56 » Furie în rândul militarilor ucraineni din prima linie, după ce liderii armatei au anunțat din greșeală eliberarea unui sat lângă Bahmut
  • 21:49 » Proiect de lege: Închisoare de până la 25 de ani pentru producerea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc
  • 21:44 » Bărbat reţinut după ce a furat 70.000 de lei dintr-un autoturism. A intrat în mașină după ce a copiat semnalul închiderii centralizate
  • 21:39 » Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Dacă și tu ai probleme cu mirosul neplăcut din frigider, să știi că există alimente care absorb mirosul din frigider. Dacă te confrunți cu un miros greu când deschizi frigiderul, aceste alimente plasate înăuntru vor absorbi mirosurile deloc plăcute.

Există mai multe metode prin care poți păstra un miros proaspăt și plăcut înăuntrul frigiderului.

De ce miroase urât când deschizi frigiderul

Mirosul neplăcut din frigider poate avea mai multe cauze, iar înțelegerea acestor motive te poate ajuta să iei măsuri pentru a preveni sau rezolva problema. Iată câteva motive posibile pentru mirosurile neplăcute din frigider:

Alimentele care au expirat sau s-au deteriorat pot emana mirosuri neplăcute. Dacă nu arunci alimentele alterate, acestea pot contamina și alte alimente din frigider.

Unele alimente, cum ar fi ceapa sau usturoiul, pot elibera arome puternice care se pot amesteca cu alte alimente din frigider, cauzând un miros general neplăcut.

Reziduurile de mâncare sau lichidele vărsate în frigider pot duce la acumularea de bacterii și mucegai, ceea ce poate cauza mirosuri oribile.

Frigiderul este un mediu închis, iar mirosurile pot să se lipsească de suprafețele din interior. De exemplu, dacă o supă a fost încălzită și așezată în frigider fără capac, mirosul ei se poate răspândi în interior.

O ventilație necorespunzătoare în frigider poate duce la acumularea de umiditate și dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului, lucru care poate aduce cu sine un miros înțepător și neplăcut.

Dacă recipientele pentru alimente nu sunt spălate și uscate în mod corespunzător înainte de a fi așezate în frigider, acestea pot dezvolta mirosuri greu de suportat.

Unele alimente ar trebui să fie închise ermetic pentru a preveni răspândirea mirosurilor, cum ar fi produsele lactate sau peștele. Dacă acestea nu sunt depozitate corect, mirosurile se pot răspândi în frigider.

Curățarea insuficientă sau rară a frigiderului poate duce la acumularea de reziduuri și bacterii care cauzează mirosuri neplăcute.

Cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider – ce trebuie să faci prima oară

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din frigider și a menține un mediu proaspăt și curat în interiorul acestuia, urmează aceste sfaturi simple:

Curăță frigiderul

Începe prin a scoate toate alimentele și rafturile din frigider.

Spală rafturile, sertarele și pereții frigiderului cu apă caldă și săpun.

Îndepărtează eventualele pete și urme lăsate de alimente.

După spălare, clătește cu apă curată și usucă bine suprafețele.

Aruncă alimentele expirate sau alterate

Aruncă orice aliment care a expirat sau care pare a fi alterat.

Verifică și aruncă alimentele care pot emana mirosuri neplăcute, precum resturi de mâncare stricate sau alimente cu un miros puternic.

Folosește recipiente ermetice

Pentru a preveni răspândirea mirosurilor în frigider, depozitează alimentele în recipiente ermetice sau folie de plastic pentru a evita contaminarea reciprocă a mirosurilor.

Evită amestecul de alimente cu mirosuri puternice

Depozitează alimentele cu mirosuri puternice în recipiente separate sau sigilate pentru a preveni răspândirea mirosurilor în restul frigiderului.

Curăță regulat

În mod regulat, verifică și curăță frigiderul pentru a preveni acumularea de mirosuri neplăcute.

Alimente care absorb mirosul neplăcut din frigider

Există câteva alimente care absorb mirosul neplăcut din frigider. Dacă le vei pune acolo după ce cureți frigiderul și depozitezi toate alimentele corect, frigiderul tău va mirosi perfect normal.

Cafea măcinată

Boabele de cafea sunt cunoscute ca fiind unul dintre cei mai populari absorbanți de mirosuri din frigider. Pune cafea proaspăt măcinată uniform pe o farfurie și ține-o în frigider timp de 24 de ore.

După o zi de ședere în frigider, aceasta poate fi reciclată pentru a deveni îngrășământ pentru plantele din casa ta. Pur și simplu amestec-o cu pământ și plantele tale îți vor mulțumi.

Pliculețe de ceai folosite

Umple câteva pliculețe de ceai folosite într-un recipient deschis sau într-un castron mic și pune-l în interiorul frigiderului. Frunzele de ceai vor absorbi mirosurile rele și vor lăsa un miros proaspăt în frigider. Înlocuiește pungile de ceai la fiecare 3 – 4 zile.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut de ani de zile ca un deodorant natural eficient pentru frigider. Pune bicarbonat de sodiu în interiorul unui recipient deschis și lasă-l să dezodorizeze frigiderul timp de 24 de ore.

Dacă pui și câteva picături de uleiuri esențiale vei face a frigiderul tău să miroasă superb.

Lămâie (cu bicarbonat de sodiu, și sare)

Combinația dintre aceste trei ingrediente face o soluție rapidă excelentă pentru un frigider urât mirositor, deoarece elimină mai repede mirosurile neplăcute, adăugând în același timp un miros proaspăt.

Taie o lămâie în bucăți de 2 – 3 cm grosime. Adaugă 2 – 3 linguri de bicarbonat de sodiu și sare de masă pe feliile de lămâie. Așează lămâile pe o farfurie puțin adâncă, neacoperită.

Păstrează farfuria în frigider timp de până la 6 zile.

Poți folosi și portocală, pentru un miros și mai frumos.

Fulgi de ovăz

Nu numai că este folosit ca un absorbant natural de mirosuri din frigider, ovăzul este util și pentru curățenia casei în general, deoarece poate absorbi eficient mirosurile, uleiul și lichidele. Tot ce trebuie să faci este să pui niște ovăz nefiert într-un recipient neacoperit și să-l lași în interiorul frigiderului tău.

Extract de vanilie

Umezește unul sau două bucățele de vată cu câteva picături de extract de vanilie. Pune bilele de vată umezite într-un vas puțin adânc și pune totul în spatele frigiderului tău. Va mirosi ca în cea mai aglomerată patiserie din Franța.

Oțet

Adaugă puțin oțet pe un mic prosop de hârtie și pune-l într-un castron mic sau într-un recipient deschis. Lasă-l în interiorul frigiderului tău timp de cel puțin 24 de ore pentru a obține efectul dorit. Asigură-te că înlocuiești prosopul la fiecare câteva zile sau de fiecare dată când se usucă.

Cartofi

Cartofii funcționează perfect ca un absorbant de mirosuri ca și fulgii de ovăz. Curăță un cartof, taie-l în bucăți mici și păstrează-l în frigider. Schimbă-l la fiecare câteva zile, scrie The Foodellers.

Cel mai bine este să faci o curățare în profunzime la fiecare trei-patru luni. Aruncă tot ce este expirat, verdețurile ofilite sau resturile de mâncare ce stau de prea mult timp în frigider, apoi șterge recipientele cu reziduuri alimentare expuse.

Pentru a menține un frigider curat, ține produsele mai vechi sau ușor perisabile în față și la îndemână, iar cele care pot rezista mai mult timp pune-le în spatele frigiderului. În acest fel, va fi mai ușor să termini alimentele înainte ca acestea să expire. Acesta este unul dintre acele trucuri care te ajută să îți ții frigiderul organizat și fără mirosuri neplăcute.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide