BREAKING NEWS
  • 14:50 » Companiile americane cu afaceri în Rusia se tem de noile sancțiuni pregătite de Casa Albă în situația în care Putin invadează Ucraina
  • 14:26 » Satul din România unde oamenii plătesc de 7 ori mai mult pentru apa folosită: „O plătesc, dar n-am consumat-o”
  • 14:20 » Ce e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UECe e pe cale să facă România și de ce 2022 va fi la fel de importat ca 2007, anul intrării în UE
  • 14:16 » UE ia în calcul crearea unei diplome universitare europene, recunoscută automat în toate ţările membre
  • 14:14 » A început ședința CSAT despre Rusia. Este analizează situația de securitate din Zona Mării Negre și de pe Flancul Estic
Daca ti-a placut, distribuie acum!

La fel ca și alte produse expandate, cum ar fi cerealele și pufarinele, porumbul este prelucrat și gătit prin extrudare.  Acesta este un proces termodinamic în care aluatul este trecut printr-un tub și încălzit sub o anumită presiune.

Aluatul de pufuleți este apoi forțat să treacă printr-o deschidere îngustă numită filieră și, pe măsură ce este eliberat, schimbarea presiunii și a temperaturii face ca produsul să se umfle, dând textura și consistența pufuletelui.

Diferitele forme și texturi ale puffcornului sunt manipulate de filiera de la capătul extruderului și de tipul de extruder utilizat. Tipurile specifice de granulație a amidonului necesare în timpul procesării depind, de asemenea, de tipul de gustare în sine; de exemplu, dacă gustarea necesită o structură fină cu pori mici, ar trebui utilizat un extruder cu granulație mai mică, în timp ce pufuleții mai crocanți ar necesita o granulație mai mare.

 

Sursa: Libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide