BREAKING NEWS
  • 18:03 » Rubla se apreciază puternic față de euro și dolar la Bursa de la Moscova: A ajuns la nivelul din iunie 2015
  • 18:01 » Se întâmplă și la case mai mari, nu numai în România – Persoane arestate la Beijing pentru falsificarea testelor PCR de depistare a COVID-19
  • 18:00 » Când vin temperaturile de peste 30 de grade? Prognoza meteo pentru două săptămâni
  • 17:59 » ‘Trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu’: România va centraliza stocurile de alimente
  • 17:57 » China îi cere lui Biden să nu-i „subestimeze determinarea fermă” de a-şi „apăra suveranitatea şi integritatea teritorială”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Jurnalul permite oamenilor să-și clarifice gândurile și sentimentele, dobândind astfel o autocunoaștere valoroasă. Este, de asemenea, un instrument bun de rezolvare a problemelor. De multe ori, cineva poate rezolva o problemă și poate găsi mai ușor soluții atunci când le așterne pe hârtie.

Scrierea în jurnal a evenimentelor traumatice ajută la procesarea lor prin explorarea și eliberarea pe deplin a emoțiilor implicate și prin implicarea ambelor emisfere ale creierului în acest proces, permițând experienței să devină pe deplin integrate în mintea cuiva.

Jurnalul te poate ajuta să te concentrezi  asupra domeniilor vieții pe care le consideri cele mai plăcute și asupra lucrurilor care merg bine în viața ta. În acest fel, jurnalul devine unul de recunoștință.

Ca orice strategie, scrisul în jurnal poate prezenta și dezavantaje. De exemplu, persoanale perfecționiste pot fi atât de preocupați de modul în care scriu sau de caligrafie, încât nu se pot concentra asupra gândurilor și emoțiilor pe care încearcă să le acceseze. Alții pot avea mâinile obosite sau pot fi reticenți în a retrăi experiențe negative.

O modalitate simplă de a contracara acest lucru este să te asiguri că îți închei sesiunile de jurnal cu câteva cuvinte despre potențialele soluții la problemele tale, lucruri pe care le apreciezi în viața ta sau lucruri care îți dau speranță.

 

Sursa: Libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide