BREAKING NEWS
  • 15:01 » Banca Transilvania și lecția de istorie: cum ajungi ”finanțatorul principal” al României
  • 14:57 » Ministrul Finanțelor propune modificări ale Codului Fiscal: Firmele care își văd onest de afaceri vor fi sprijinite
  • 14:54 » INCIDENȚA COVID, ÎN CREȘTERE! MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE ARE 6,52
  • 14:52 » INDICELE DE PERCEPȚIE A CORUPȚIEI ÎN CONTEXTUL COVID -19
  • 14:50 » Companiile americane cu afaceri în Rusia se tem de noile sancțiuni pregătite de Casa Albă în situația în care Putin invadează Ucraina
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Gibonul este o primată din familia Hylobatidae și reprezintă 20 de specii din pădurile tropicale din Asia de Sud-Est. Gibonii, ca și marile primte – gorile, urangutani, cimpanzei – au o construcție asemănătoare omului. Totuși, gibonii par să nu aibă abilități cognitive mai înalte și conștiință de sine.

Toți gibonii sunt fără coadă, iar blana lor lungă variază de la crem la maro și chiar la negru. Mulți au semne albe pe fețe, mâini și picioare.

Gibonii iubesc copacii fructiferi abundenți din zona tropicală și sunt în mod special pasionați de smochine. Ocazional își vor completa dieta cu frunze și insecte. Dieta gibonilor este de aproximativ 60% compusă din fructe, dar consumă și crenguțe, frunze, insecte, flori și ocazional ouă de păsări. Chiar și când stau nemișcați, atârnă în copaci folosind un braț sau ambele.

 

 

Sursa: Libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide