TRENDING
  • 22:33 » Cât rezistă canabisul în organism. Cazul unui tânăr depistat pozitiv la două săptămâni de la consum
  • 22:32 » La ce distanță poți avea fereastra de lumină față de proprietatea vecină. Interdicția impusă de lege
  • 22:32 » „Regele” Hagi împlinește 58 de ani. Cel mai iubit fotbalist, despre copilărie: „Jucam pe stradă, în picioarele goale”.
  • 22:32 » Test de cultură generală: „Mâna-ntinsă care nu spune o poveste nu primește pomană“
  • 22:31 » Povestea „generalului de fier“ al Ucrainei care de aproape un an ține piept armatei lui Vladimir Putin
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Prometeu și Epimeteu erau doi frați titani care au fost mereu loiali față de olimpici și implicit față de Zeus. 

 Datorită loialității celor doi frați, ei au primit o sarcină foarte importantă pentru omenire. Primele creaturi trimise pe Pământ era ceea ce ei trebuiau să realizeze. 

 

O tortură era cea mai în măsură să pedepsească această faptă gravă. Prizonierul trebuia dus departe pentru a nu avea șanse de scăpare. Zeus l-a dus pe Prometeu în Munții Caucazului și l-a  legat cu lanțuri de o stâncă îndepărtată.  După o perioadă îndelungată de chinuri, Heracle l-a găsit pe Prometeu și a ucis vulturul. Prizonierul a fost eliberat din lanțuri și lăsat să își vadă de viață mai departe.

 

Pandora a avut partea de cea mai urâtă surpriză. Din cutie au început să zboare lăcomia, invidia, ura, durerea, bolile, foamea, sărăcia, războiul și moartea. În cutie mai era ceva extrem de important: speranța. Viitoarea mireasă s-a speriat atunci când a văzut toate relele și a închis capacul cutiei fix înainte ca speranța să fie eliberată.

 

Cutia Pandorei a rămas o legendă și este o expresie foarte des utilizată chiar și în ziua de astăzi. Mereu aducem povestea în discuție atunci când ceva trebuie lăsat neatins.

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide