TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Prometeu și Epimeteu erau doi frați titani care au fost mereu loiali față de olimpici și implicit față de Zeus. 

 Datorită loialității celor doi frați, ei au primit o sarcină foarte importantă pentru omenire. Primele creaturi trimise pe Pământ era ceea ce ei trebuiau să realizeze. 

 

O tortură era cea mai în măsură să pedepsească această faptă gravă. Prizonierul trebuia dus departe pentru a nu avea șanse de scăpare. Zeus l-a dus pe Prometeu în Munții Caucazului și l-a  legat cu lanțuri de o stâncă îndepărtată.  După o perioadă îndelungată de chinuri, Heracle l-a găsit pe Prometeu și a ucis vulturul. Prizonierul a fost eliberat din lanțuri și lăsat să își vadă de viață mai departe.

 

Pandora a avut partea de cea mai urâtă surpriză. Din cutie au început să zboare lăcomia, invidia, ura, durerea, bolile, foamea, sărăcia, războiul și moartea. În cutie mai era ceva extrem de important: speranța. Viitoarea mireasă s-a speriat atunci când a văzut toate relele și a închis capacul cutiei fix înainte ca speranța să fie eliberată.

 

Cutia Pandorei a rămas o legendă și este o expresie foarte des utilizată chiar și în ziua de astăzi. Mereu aducem povestea în discuție atunci când ceva trebuie lăsat neatins.

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide