TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Dacă ești tânăr, călătorești gratis în Europa: cum poți face asta

Dacă ești tânăr european, află că există permise de călătorie pentru tine. Comisia Europeană ajută tinerii să călătorească printr-o nouă serie de permise de călătorie DiscoverEU.

Astfel, cu ajutorul acestor permise, aceștia vor putea călători gratuit în Uniunea Europeană, în special cu trenul. În total, vor fi disponibile 35.000 de permise de călătorie în cadrul acestei runde de înscrieri, a doua din 2022. Va avea loc între 11 și 21 octombrie.

Dacă ești tânăr, călătorești prin Europa gratis

Dacă vrei să participi, trebuie să știi că procesul de selecție constă în completarea unui chestionar. Așadar, solicitanții care completează cu succes chestionarul de selecție și tinerii care sunt născuți între 1 ianuarie 2004 și 31 decembrie 2004 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în perioada de călătorie 1 martie 2023 și 29 februarie 2024.

De asemenea, cei care vor împlini 18 ani în prima jumătate a anului viitor vor putea să se înscrie în runda din martie 2023. Datorită bugetului majorat cu ocazia Anului European al Tineretului, un total de 70.000 de permise de călătorie vor fi puse la dispoziție în 2022. Mai mult, tinerii europeni selectați primesc și un card de reduceri pentru transport public, cazare, alimente, sporturi și alte servicii.

Ca referință, Comisia Europeană a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei propuneri a Parlamentului European. Proiectul a fost integrat anul acesta în programul Erasmus+ 2021-2027, la care participă statele UE, alături de Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care îți oferă oportunitatea de a descoperi Europa prin experiențe de învățare. Călătorind predominant pe calea ferată (există excepții pentru a permite celor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei descoperi peisajele uimitoare ale Europei și varietatea sa de orașe și orașe. Poți aplica în timpul celor două runde de aplicare care au loc în fiecare an. Solicitanții reușiți primesc un permis de călătorie de care se pot bucura pe continentul nostru.

Sursa: playtech


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide