BREAKING NEWS
  • 20:50 » Badantă româncă, bătută cu bastonul și legată cu o curea de către bătrânul italian pe care îl îngrijea
  • 20:13 » Amenințare cu bombă la complexul Bega din Timișoara
  • 19:45 » Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  • 18:03 » Rubla se apreciază puternic față de euro și dolar la Bursa de la Moscova: A ajuns la nivelul din iunie 2015
  • 18:01 » Se întâmplă și la case mai mari, nu numai în România – Persoane arestate la Beijing pentru falsificarea testelor PCR de depistare a COVID-19
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Proiecte de implementare privind comuna Gura Foii!

Primarul comunei Gura Foii, Radu Nicolae Georgescu a aprobat bugetul local privind anul 2021. Proiectele sunt finanțate cu banii europeni și urmează să fie implementate anul acesta. Edilul precizează că prin aceste proiecte, se vizează dezvoltarea comunei.

Proiectele finanțate anul acesta sunt:

–  Asfaltare strat doi strada Starceni 2 și ulita Ghiță pana la întrarea pe DC 112. (1,5KM).

– Programul privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinaţie de unităţi de învăţământ. Îmi doresc sa accesam fonduri europene pentru școala și grădinițele din localitate pentru a monta pompe de caldura pentru încălzire și pentru a anvelopa clădirile reducând astfel consumul de energie, un proiect de 15 miliarde lei vechi (90%) bani europeni.
– Tot pentru scoli și creșterea siguranței vom monta conform legii camere de supraveghere și sisteme de alarma la toate unitățile de învățământ din comuna. Deținem la nivel de comuna un sistem de supraveghere performant cu un număr de aproximativ 40 camere înregistrate permanent pentru un număr de 21 zile conform legii.
– Am alocat bani pentru începerea asfaltării DC 112 lucrare în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița 50-50% , în valoare de 17 miliarde lei vechi.
– Vreau de asemenea sa implementăm plățile electronice a taxelor și impozitelor locale precum și a amenzilor prin ghișeul.ro , online de oriunde sunteți conectați la internet.
– Am hotărât de asemenea sa montam o pompa de căldură și la sediul Primăriei Gura Foii, având în vedere ca suntem prima Primărie din Dâmbovița prosumator, producem încă de anul trecut în medie 150 kw pe zi, curent care va fi folosit la încălzire și la consumul zilnic al instituției. Surplusul va fi injectat în rețea și vom primi bani în funcție de cantitatea injectata. Ca idee consumul de lemne anual al primăriei. se ridica la peste 30 m cubi.
– Tot anul acesta Consiliul Județean Dâmbovița va asfalta satul Făgetu și va betona șanțurile fiind drum județean.
 
Stadiul proiectelor începute în comună o reprezintă:
– Căminul Cultural Bumbuia- stadiu 90 %,
– Podul de pe Garla- stadiu 90%
,,Inca nu am vesti noi sa va dau referitor la proiectele mari gen Apa si Canalizare care este în stadiul de a fi scos la licitație publica, dar cu siguranță avem promisiuni ca se vor începe în toamna sau anul viitor lucrările efective
Cat despre Programul de Gaze va pot spune ca este blocat la nivel național, ultimele modificări legislative făcând imposibila accesarea de fonduri guvernamentale cât și europene.” a adăugat primarul.

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide