BREAKING NEWS
 • 19:25 » Lista farmaciilor care testează gratuit pentru Covid-19, publicată de Ministerul Sănătății
 • 20:44 » ALIMENTEAZĂ ȘI STAȚIA DE CARBURANȚI RST TE PREMIAZĂ
 • 23:59 » Imagini cu accidentul rutier de pe DN1, de la Sinaia. Patru persoane, printre care și doi copii, au ajuns la Spital – FOTO
 • 23:57 » „România va avea o mare problemă financiară și de mediu, dacă nu implementează Sistemul Garanție-Returnare” – oficial din MMAP
 • 23:53 » Următorul turneu mondial al Coldplay va fi net-zero carbon
 • 23:45 » În Prahova se află locul cu cel mai pur aer de pe planetă. Păcat că investițiile nu sunt pe măsură
 • 23:44 » Explozie a cazurilor COVID în Marea Britanie. Cea mai ridicată rată a infectărilor se înregistrează în rândul copiilor

Dambovita: Scandal la Candesti, sat Dragodanesti (Sturzeni)! Drum făcut în bătaie de joc, cu balast excavat direct din râu!

Localnicii din zona Comunei Candesti sunt nemultumiti de decizii administratiei locale, iata ce au reclamat acestia:
,, Primaria din comuna Candesti, sat Dragodanesti (Sturzeni) a inceput sa descarce balast pe ulita pe care locuim, chipurile pentru a moderniza drumul. Problema este ca acest balast este in fapt un amalgam de bolovani, multi si peste 10 kg, pamant, lemne, sarme, haine uzate, talpi de pantofi, cam tot ce gasesti in albia raului. Nu poți să aduc și deșeuri și să le pui pe drum unde se joacă copii. Drumul a devenit impracticabil pentru pietoni, de masini nici nu mai poate fi vorba sa poata trece. Acestia au incercat sa ne convinga ca materialele folosite sunt in regula si ca este normal ca lucrarile de asemenea anvergura sa nu fie anuntate din locuitorii. Ni sa spus ca nu au cum sa cearna balastul, ca “astea sunt posibilitatile la tara”, ca nu au oameni care sa ocupa. La protestele vecinilor de pe ulita manipulantul escavatorului a sunat la Primarie si au venit doi consilieri, dl.Dina Adrian si dl. Toma Panait, de la Primarie si o masina a politiei din zona.
Pentru noi important este ca sa semnalam acest abuz undeva. Pur si simplu ne simt legati de maini si de picioare, asistam neputinciosi la cheltuirea banilor publici pe lucrari de cea mai proasta calitate.
Din păcate, nu ni sa dat posibil purtătorilor unui dialog coerent cu un profesionist. Tot ce am aflat a fost ca ar fi trebuit sa punem mana de la mana si sa triem toti bolovanii pe care i-au adus si sa-i tragem pe marginea drumului. Toata discutia constituind de fapt o mare bataie de joc, mult tupeu si aroganta.
Astazi a venit un tractor cu remorca si o persoana culegea cu mana bolovanii care sunt mai mari. De asemenea descărca peste ce au turnat ieri balst mai fin ca sa acopere lucrarea de mantuiala.
La fata locului a sosit si Vice Primarul care ne-a spus ca lucrarea este in regula, ca este perfect normal sa aduc direct din Dambovita si sa răstoarne pe strada fără nicio triere ca așa e tara și ca nu au oameni. Ne-a explicat ca vină pentru calitatea lucrării, pentru amalgamul de resturi de animale, cutii de conserve, materiale textile și toate scarbosenile descarcate pe stradă, este a noastra pentru ca le-am deversat in rau. Noi eram de vină pentru ce se aruncă din amonte sau pentru ce de depozitează pe rau? Sa se dea amenzi pentru persoane care polueaza albia raului, este un lucru cu care sunt perfect de acord. Subiectul discutiei, este insa altul si anume materialele cu care Primaria reabiliteaza drumul. Ce este strada pe care locuim? Groapa de gunoi!Aici se joacă copii.
Ne-a mai spus de asemenea ca nu o sa se mai cunoască mizeriile de dedesubt pentru ca pe deasupra pun balast cernut și ca și în regulă. Compactor nu au sa batatoreasca straturile deci la prima ploaie o sa ramane cu masinile in curte. E de noaptea mintii. Dacă nu ai oameni sau materiale de calitate nu demarezi sau lucrare. Au început lucrarea ca sa arunce cu praf în ochi alegătorilor, ca sunt preocupați de îmbunătățirea condițiilor din comuna. Au zis ca este balst mare, de parca ar exista asa ceva?! Pietrele din balast nu ar trebui sa depaseasca 7 cm si ele au peste 32 cm. Este in fapt o lucrare de mantuiala si o gestionare paguboasa a bugetului Primariei.
Parerea noastra este ca nu au autorizatiile necesare desfasurarii lucrarilor de excavatie din albia raului Dambovita si nu respect niciun standard in executarea reabilitarii drumului.
Avem cererea sa vin și dacă faceti cunoscute opinii publice subiectul pentru a putea sa stopam acest abuz … 
În atașament regasiti filmulete cu starea actuală a uliței și discutiile purtate cu reprezentanții Primăriei. De asemena va atasam si filmulete cu modul in care se desfasoara lucrarile de excavatie, fara niciun reprezentant prezent de la Apele Romane sau Garda de Mediu … ,,

ACTUALIZARE STIRE: …

Punct de vedere al administratiei Primariei Candesti: ,, … In acest moment s-au remediat problemele legate de amenajarea drumului cu piatra, extractia materialului din raul Dambovita facandu-se in baza unor documente legale pe care le supunem in atentie si fotografii cu situatia finalizarii lucrarii …. ,,

IMAGINI DUPA REALIZAREA DRUMULUI:

Daca ti-a placut, distribuie acum!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide