TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber

david popovici calificare finala 100 metri JO 2020 profimedia-0623249740

Înotătorul David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 metri liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Profimedia

David Popovici, înotătorul român care deja face senzație pe plan internațional cu performanțele pe care le are la  numai 16 ani, s-a calificat miercuri în finala probei de 100 de metri liber, favorita lui. 

David Popovici a ieșit al patrulea în semifinala în care a concurat, scoțând un timp de 47 de secunde și 72 de sutimi, mai bun decât în seriile de calificare pentru semifinale (48 de secunde și 3 sutimi). După prima jumătate a cursei, David Popovici a întors al șaptelea, dar pe ultimii 50 de metri a mărit viteza și a ieșit al patrulea.

 El a fost devansat de americanul Caeleb Dressel (47.23), de italianul Alessandro Miressi (47.52) şi de sud-coreeanul Sunwoo Hwang (47.56).

După desfășurarea celei de-a doua semifinale, înotătorul din România s-a calificat fără probleme în finală, fiind în poziția a cincea.

A doua semifinală a fost câștigată de rusul Klimment Kolesnikov cu un timp extraordinar, aproape de recordul olimpic: 47 de secunde și 11 sutimi, nou record european. Ceilalți competitori ai săi nu au reușit însă să-i facă față, astfel încât timpii scoși de primii patru clasați în prima semifinală au fost mai buni decât al celui de-al doilea clasat în a doua semifinală.

Klimment Kolesnikov a luat marți argintul în proba de 100 de metri spate, unde a concurat și românul Robert Glință.

Finala probei de 100 de metri liber, unde David Popovici are record mondial la juniori (47 de secunde și 30 de sutimi) și medalie de aur la campionatele europene de juniori, se va desfășura joi dimineață, la ora 05:37 (ora României).

Tot vineri, David Popovici va lua startul şi în seriile probei de 50 m liber.

Marți, David Popovici a făcut o cursă formidabilă în finala de la 200 m liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, obţinând un excelent loc patru, la doar două sutimi de medalia de bronz.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide