TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Bărbia dublă reprezintă o problemă cu care se confruntă mulți oameni, și apare nu doar din pricina kilogramelor în plus ori odată cu înaintarea în vârstă. Există persoane care au o predispoziție pentru această problemă estetică, deși se încadrează într-o siluetă normală.

„Pe parcursul carierei mele profesionale am întâlnit foarte multe cazuri de paciente, chiar și pacienți, care mărturiseau că sunt foarte nemulțumiți de faptul că nu aveau un contur mandibular bine conturat și că, deși nu se confruntau cu multe kilograme în plus, aveau exces de piele și grăsime sub bărbie, la nivelul gâtului. Aceste nemulțumiri s-au înmulțit în ultimul an și jumătate din pricina faptului că bărbia dublă a fost mai vizibilă în timpul convorbirilor video online. Pentru că privim în jos spre ecran, atunci când facem aceste discuții online, pliurile de sub bărbie sunt mai proeminente”, spune Medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Excesul de grăsime

Probabil cea mai frecventă cauză a bărbiei duble este excesul de grăsime. Atunci când acumulezi kilograme în plus, tendința generală este ca grăsimea să se depună pe tot corpul. Inclusiv pe față și la nivelul bărbiei. Depinde foarte mult de organismul fiecăruia. La unii oameni grăsime se depune mai mult pe picioare, la alții pe șolduri sau abdomen, iar la alții în zona feței. Când ai un exces de grăsime pe corp, e mai ușor să îl maschezi cu ajutorul hainelor.

Înaintarea în vârstă

O altă cauză frecventă este înaintarea în vârstă. După vârsta de 30 de ani, cantitatea de colagen produsă în mod natural de organism începe să scadă treptat. Astfel, pielea începe să își piardă elasticitatea și să se lase. Cu cât anii trec, cu atât corpul produce mai puțin colagen și efectul devine mai pronunțat. Atunci când pielea de sub mandibulă începe să se lase și mușchii feței odată cu ea, apare bărbia dublă.

 

sursa: tonica.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide