TRENDING
  • 18:27 » Cinci zile de sărbătoare pentru dâmbovițeni! Încep Zilele Județului Dâmbovița! Ce activități și evenimente sunt programate, astăzi, 31 mai
  • 18:27 » Bărbat cercetat de polițiști după ce a comercializat vopsea contrafăcută, sub brandul unui producător din Târgoviște
  • 18:26 » Nereguli grave în mai multe depozite de fructe și legume din județul Dâmbovița! Inspectorii ANSVSA au dat amenzi drastice
  • 18:25 » Pericol public! Taximetrist din Dâmbovița, prins beat și fără centură de siguranță în trafic
  • 18:25 » Un copil de 12 ani a murit după ce a fost lovit de o betonieră, în localitatea Ștefan cel Mare din Vaslui
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Mulți iubitori ai cafelei susțin că nu pot „funcționa” de dimineață, fără să își bea cafeaua. Specialiștii recomandă însă ca ziua să înceapă cu un pahar de apă. În caz contrar, ar putea apărea anumite neplăceri.

65% din consumatori își încep ziua cu o ceașcă de cafea, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Missouri Medicine, în 2011. La primele ore ale dimineții, băutura pare să facă adevărate minuni.

Este o doză de energie, datorită conținutului de cofeină și oferă, de asemenea, beneficii pentru sănătat, precum nutrienți care stimulează organismul. Totuși, medicii recomandă consumul unui pahar de apă, înaintea obișnuitei căni de cafea.

Posibilele efecte neplăcute ale cafelei de dimineață

Există, desigur, și o explicație pentru care cafeaua nu ar trebui să fie prima băutură, imediat după ce am oprit alarma. Am putea crede că soluția perfectă pentru o dimineață stresantă este o ceașcă de cafea reconfortantă.

Chiar dacă așa pare pe moment, cafeaua ar putea avea întocmai opusul efectului dorit, pe parcursul zilei, avertizează specialiștii.

Mai mult stres: cafeaua poate crește temporar nivelul cortizolului, principalul hormon de stres al organismului, care este deja ridicat, în mod natural, la trezire. Combo-ul nu poate aduce decât un surplus, mai ales pentru persoanele sensibile la efectele cafelei.

A bea cafea imediat ce te trezești ar putea interfera cu producția de cortizol din organism, ceea ce te-ar putea face să te simți mai stresat și mai anxios dacă apelezi direct o cafea, spre deosebire de un pahar cu apă”, a explicat Parvinder Sagoo, farmacist și consilier de sănătate online, pentru Glamour.

Problemele digestive reprezintă, de asemenea, o potențială amenințare, de luat în calcul. Cu toate că nu există prea multe cercetări care să facă legătura dintre cafea și probleme digestive, s-a demonstrat că unii oameni pot prezenta reflux gastric, indigestie și alte simptome asemnănătoare după ce beau cafea, la prima oră, pe stomacul gol. Ideal este ca răfățul unei cești de cafea să vină abia după hidratarea cu apă și consumul micului-dejun.

Deshidratare: În fiecare noapte pierdem apă în timpul somnului. Deși băuturile pe bază de cofeină, care includ cafeaua, pot contribui oarecum la hidratare, ele nu sunt nici pe departe la fel de eficiente ca apa. Cercetătorii de la Clinica Mayo afirmă despre cofeină că este și un diuretic. Chiar dacă, la începul, cafeaua de dimineață pare să refacă organismul, urinarea frecventă va duce la deshiratare în cel mai scurt timp.

Având în vedere beneficiile cafelei pentru sănătate, specialiștii spun că nu există niciun motiv pentru a renunța la rutina de dimineață, ci doar trebuie ajustată, în așa fel încât să primeze consumul de apă.

sursa: adevarul.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide