TRENDING

8:07 » Vine iarna: cod galben de ninsori și viscol în cinci județe, precipitații în toată țara. Prognoza este valabilă până luni!

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Miezul nucilor este o adevărată comoară pentru organism. Un singur miez conține apă 3%, grăsimi 52,0-77%, substanțe proteice 12-25% – acestea fiind din grupa globulinelor, ca la lapte și ouă. Nucile conțin și săruri minerale, fiind extrem de bogate în cupru și zinc, conțin provitamina A, complexul B – B1, B2 și biotină, vitaminele C, E, F și P, iar valoarea medie este de 700 kilocalorii la 100 de grame. Astfel, ele pot fi introduse cu ușurință în orice cură, mai ales că sunt sănătoase și sățioase.

 

Nucile sunt un adevărat stimulent pentru memorie și pentru sănătatea creierului. Încă din perioada Evului Mediu, nucile erau renumite pentru rolul lor în situația bolilor mintale. Și astăzi, medicina modernă a dovedit că nucile sunt un adevărat stimulent al memoriei și sunt recomandate persoanelor care depun un efort intelectual mai mare.

Persoanele care doresc să consume nuci pot să le utilizeze în prăjituri, amestecate cu miere, în shake-uri, alături de lapte și banane, însă cele mai multe beneficii ale nucilor ajung corect în corp atunci când acestea sunt consumate crude.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide