TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Ce efect au scorțișoara și cojile de ouă pentru florile din ghivece?

Cu ajutorul a două ingrediente din bucătărie, poți avea flori sănătoase pentru mult timp. Iată ce trebuie să faci:

Strânge cojile de la ouă, spală-le bine de albuș și lasă-le să se usuce. Apoi mărunțește-le la blender și folosește pudra plină de calciu și minerale pentru hrana plantelor.

Scorțișoara este la fel de benefică pentru grădini și pentru plantele de apartament într-o varietate de moduri. Pulverizarea arbuștilor și copacilor cu o soluție caldă (10 lingurițe la o găleată de apă caldă) ajută la îndepărtarea afidelor și a altor dăunători. Pulverizați pulberea între straturile de pământ pentru a îndepărta șoarecii și alte rozătoare, iar stropirea ramurilor după tăierea preventivă va ajuta la protejarea împotriva ciupercilor și infecțiilor.

Scorțișoara poate fi de ajutor dacă o plantă a fost deteriorată (de exemplu, ușor ruptă) în timp ce era îngrijită. Daunele vor fi reparate mai repede, iar bolile fungice sau bacteriene, care atacă frecvent zonele afectate, nu vor apărea. Stropirea „rănii” cu pudră de scorțișoară ajută la vindecare și, în același timp, previne infecția fungică.

Proprietățile antifungice ale scorțișoarei sunt folosite pentru a face remedii naturale pentru plante. Adăugați 3 sau 4 linguri de scorţişoară în apă rece și amestecați pentru a se dizolva. Lăsați soluția să stea cel puțin o noapte înainte de a o folosi. O puteți folosi apoi ca agent de prevenire și tratament pentru bolile fungice, după ce o strecurați (de exemplu, prin bumbac absorbant). De îndată ce observați simptomele unei boli, începeți să stropiți frunzele și tulpinile.

Cum combați mucegaiul cu bicarbonat de sodiu

Sapă pământul de la suprafața ghiveciului și îndepărtează-l ușor, fără să ajungi la rădăcini. Pregătește într-un bol pământ pentru flori peste care presară o linguriță de bicarbonat și amestecă bine. Pune acest pământ în ghiveci și tasează ușor. Bicarbonatul previne apariția mucegaiului.

 

sursa: libertatea.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide