BREAKING NEWS
  • 22:50 » Elena Rybakina este noua campioană de la Wimbledon
  • 22:50 » Brad Pitt s-a îmbrăcat în fustă la premiera filmului Bullet Train. Explicația actorului
  • 22:50 » Brad Pitt spune că nu a venit vremea să se retragă: „Nu are nimic de-a face cu pensionarea”
  • 22:50 » Gabriela Firea reacționează în „scandalul vergeturilor”, provocat de George Buhnici: „E de neiertat!”
  • 22:50 » Doi turiști au găsit o banană atât de mare încât au mâncat din ea 2 zile
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Cercetările arată că aducerea animalelor de terapie – în special câini – în școli îi ajută pe copiii cu probleme de dezvoltare să învețe. Prin analogie, toți copiii pot beneficia de prezența unui prieten necuvântător. Mulți copii citesc mai cu spor cu un cățel sau o pisică ghemuiți la picioarele lor în pat sau își fac temele mai rapid atunci când se ridică din când în când pentru a-și mângâia animăluțul, așa că prezența unui animal de companie poate spori apetitul pentru învățare al copiilor, iar asta ar trebui să fie un argument bun pe lista pro-animal de companie.

Într-un alt studiu, copiii au fost întrebați ce sfaturi le-ar da elevilor mai puțin populari pentru a-și face prieteni. Răspunsul cel mai frecvent nu s-a concentrat pe o jucărie cool sau pe niște adidași la modă, ci a fost: Ia-ți un animal de companie. Indiferent dacă este un hamster sau un câine, un animal îi oferă copilului ceva despre care să vorbească și un interes comun cu alți copii.

Un animal de companie este adesea în centrul activităților pe care familiile le fac împreună. Toată lumea duce câinele la plimbare, ia parte la îngrijirea și hrănirea lui sau se joacă cu el. Să urmărești o pisică cum se joacă cu un ghemotoc de hârtie sau un pește care înoată în acvariu este un prilej de a încetini ritmul agitat al vieții moderne și poate fi un moment amuzant în familie.

 

 

Sursa: Libertatea.ro

 


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide