Sunt gustoase, sunt la îndemâna oricui și pot fi consumate atât crude, cât și în sucuri, prăjituri și alte preparate delicioase. Perele sunt recomandate pentru consumul general, dar și la diete, ca fructul zilei, deoarece conțin numeroși nutrienți și vitamine care ridică sistemul imunitar în perioada rece.
Perele au foarte mulţi nutrienţi şi puţine calorii, de aceea sunt atât dulci și au un parfum aparte, ele având și o sursă de fibre, de vitamina C, cupru și chiar vitamina K.
Coaja acestor fructe minune aduce organismului de trei până la patru ori mai muli fitonutrienţi decât pulpa perele în sine. Coaja mai conține și flavonoide, acestea fiind antiinflamatoare şi despre care se crede ca reduc riscul de diabet de tip 2.
O singură pară conţine 10% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C. În diete, o pară pe zi ajută la sprijinul sistemului imunitar care poate fi mai scăzut la regim. De altfel, o pară de dimensiuni normale are până la 100 de kalorii, deci nu este un pericol pentru regimul alimentar al unei persoane.
Sunt hipoalergenice deoarece riscul de a favoriza apariţia alergiilor este cel mai scăzut dintre toate celelalte fructe, motiv pentru care pot fi consumate și de copii, încă din perioada de diversificare.
Input your search keywords and press Enter.