TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

De ce merită vizitată Cârța din Albota, județul Sibiu

Cârța nu este o biserică fortificată săsească – este unica mănăstire cisterciană din România! Mănăstirea este construită de călugării Cistercieni din Burgundia. În ruinele bisericii puteți vedea unicul cimitir cu soldați germani căzuți pe front în anul 1916.

Cârța are prima biserică ce îmbină stilul romanic cu goticul timpuriu.

Cistercienii – Vorbim despre un ordin de călugări catolici, născut în vremuri în care multe astfel de ordine religioase erau acuzate că sunt mai mult interesate de bogăție, decât de latura spirituală.

Principiul lor era “Roagă-te și lucrează”. Munceau din zori până seara târziu, se rugau la fiecare 3 ore, nu mâncau carne, nu făceau focul în camerele lor și vorbeau între ei doar strictul necesar. Întreaga lor avere era donată ordinului, iar traiul acesta dur făcea ca cistercienii să nu trăiască mai mult de 40 de ani.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide