TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

De ce migrează pescărușii în orașe și cum s-au adaptat. Explicațiile unui biolog

Putem auzi pescărușii chiar dacă nu suntem la malul mării. În ultimii ani, păsările s-au adaptat la viața urbană și îi găsim în aproape toate marile orașe. Biologul Răzvan Popescu Mirceni a explicat la Digi24 cre sunt cauzele acestei migrații.

„În primul rând, sunt specii cu o plasticitate adaptativă foarte mare. Se adaptează extrem de ușor și, fiind împinși de situația creată de om, până la urmă, faptul că le-am ocupat zonele de coastă, le-am furat hrana pe care o utilizau în mod obișnuit, și anume peștii pelagici din zonele de coastă, i-au împins practic către alte sectoare”, a spus biologul.

„Au descoperit că pe acoperișurile caselor nu pot să fie atacați de dușmani naturali, ba chiar primesc protecție și mai găsesc și ceva hrană în plus. Ceea ce putem să observăm este o schimbare de comportament, în special la speciile care au fost mai puternice din punctul ăsta de vedere.

Îi putem întâlni pe câmp, în spatele tractorarelor când ară, printre ciori și, mai nou, și printre berze. Putem să întâlnim pescăruși chiar și în Maramureș, pentru că au ajuns să se poată hrăni pe lângă gropile de gunoi, pe lângă restaurante, pe lângă zonele ocupate, unde pot să găsească ceva hrană”, a adăugat el.

„Mai nou, au început să învețe de la prădători și se organizează și vânează păsări mici în timpul migrației. Organizează adevărate cohorte, cel puțin în largul mării pe unele trasee de migrație, pentru că nu mai au resurse de pește”, a mai spus Popescu Mirceni.

Sursa: digi24

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide