BREAKING NEWS
  • 19:45 » Acuzat că a încercat să-și ucidă fosta soție, fostul șef al Poliției Locale din Oradea a fost condamnat la 5 ani de închisoare
  • 18:03 » Rubla se apreciază puternic față de euro și dolar la Bursa de la Moscova: A ajuns la nivelul din iunie 2015
  • 18:01 » Se întâmplă și la case mai mari, nu numai în România – Persoane arestate la Beijing pentru falsificarea testelor PCR de depistare a COVID-19
  • 18:00 » Când vin temperaturile de peste 30 de grade? Prognoza meteo pentru două săptămâni
  • 17:59 » ‘Trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu’: România va centraliza stocurile de alimente
Daca ti-a placut, distribuie acum!

De ce sfaturile astea despre cum să devii milionar cu salariul de România sunt complet inutile – VICE

Poți reuși chiar și tu. Ca orice actual miliardar, îți trebuie doar voință, disciplină și un milion de dolari împrumut de la părinți.

Situația economică a românului de rând nu e excelentă. Nu că a fost vreodată, dar pandemia a devastat sectoare întregi de muncă și a dus la explozia prețurilor la gaze și energie. La asta se adaugă creșterea galopantă a inflației, care-ți mănâncă din salariu și face prețurile să se umfle pe zi ce trece. În 2021, coșul zilnic de cumpărături a ajuns să fie cu 14 la sută mai scump ca în anul precedent.

Să zicem că ești un angajat de rând. Pentru că unul din doi câștigă sub 2 700 de lei, șansele sunt 50–50 să te afli în jumătatea ghinionistă, deci nu ești un caz special. Fumezi o țigară în bucătărie noaptea și te gândești: cum o să te descurci cu căldura iarna asta? Cum o să plătești chiria restantă? Ce faci dacă un membru al familiei are o urgență medicală și nu ai banii necesari? Ce faci greșit de nu-ți ajung banii pentru toate astea?

Până la urmă, muncești din greu în fiecare zi și tot nu reușești să-ți acoperi măcar nevoile de bază. Să fie oare de vină sistemul economic în care trăim? E organizarea socio-economică construită inechitabil și asta te-a adus în situația asta? No, silly you! Este din cauză că muncești mult, dar ineficient, și nu investești în crypto și active. Cel puțin asta zic influencerii și paginile de educație și sfaturi financiare.

M-am uitat prin zeci de astfel de pagini în ultima săptămână și am rezumat cele mai importante „idei de succes” mai jos. Desigur, asta nu trebuie să te oprească din a căuta mai departe pe cont propriu.

Citește articolul complet pe VICE

FOTOGRAFIE DE KAROLINA GRABOWSKA VIA PEXELS

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide