BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Întâi am citit câteva titluri publicate la editura Frontiera și abia apoi am cunoscut-o pe Ileana Achim. Recunosc cinstit că în toată experiența mea de mai bine de zece ani de părinte, nu am găsit niște cărți atât de bune, de educative și de potrivite pentru toate vârstele. Iar după ce am cunoscut-o pe Ileana Achim și i-am aflat povestea de viață, am rămas din nou fără cuvinte, de data aceasta în fața unui destin pe care nu știu cine și cum îl plămădește.

Ileana Achim este filolog de formație și la începutul drumului carierei sale, în loc să se aștearnă în fața ei o cărare lină, Dumnezeu a pus cei mai mari bolovani. S-a născut Maria o fetiță care ar fi trebuit să le aducă Ilenei și lui Gabriel numai veselie și seninătate. Doar că Maria a fost diagnosticată cu un retard sever și epilepsie, două afecțiuni care au obligat-o pe Ileana să se dedice complet fetiței în încercarea de a-i oferi toate șansele în viață.

În anii grei de terapii, încercând să afle cât mai multe lucruri, Ileana Achim a început să citească literatură de specialitate care, nu se găsea în România și, pe lângă faptul că era în limba engleză, era destul de greu de accesat. În durerea ei, și-a dat seama că sunt mulți părinți ca ea, așa că și-a suflecat mânecile, a băut cafele multe, a pierdut nopți multe și a tradus câteva din aceste cărți pe care le-a publicat sub umbrela propriei edituri pe care a înființat-o, Frontiera.

Cu timpul, Ileana Achim a înțeles că e nevoie pe piață și de altfel de cărți și a încercat să facă cea mai riguroasă selecție a cărților pentru copii, publicând unele dintre cele mai inteligente de pe piață.

Dar, înainte de povestea editurii, este povestea unei mame. O mamă cu cinci copii. O poveste pe care merită să o citiți și să o dați mai departe pentru că e o sursă de inspirație asemenea unei guri de oxigen.

 

Sursa: life.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide