BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Depresia ne afectează uneori fără să ne dăm seama și atacă atât persoanele în vârstă, cât și copiii. Chiar dacă toți copiii din această lume sunt crescuți diferit, la un moment dat, un mediu de proveniență le poate face rău: căminul, școala, dar mai ales grupurile sociale și grupurile de prieteni. Sunt foarte mult șanse ca depresia să varieze de la copil la copil și se va diferenția prin stările de dispoziție ale micuților.

 

Sunt și copii care sunt supuși unor evenimente traumatice, precum probleme în familie, boli, pierderea unei persoane dragi, schimbarea bruscă a căminului, abandonul parental sau abandonul școlar.

La copii, anxietatea și depresia apar în momente complet neașteptate, iar specialiștii nu au reușit să identifice surse directe ale problemei, deoarece sunt cazuri în care factorii externi nu par să determine apariția acestor boli.

Pentru a evita anxietatea la copii mai ales în cazul școlarului mic și adolescentului, două etape extrem de fragile în dezvoltarea psiho-socială a copilului, sunt recomandate activitățile de familie, odihna, mesele echilibrate, discuțiile calme și zilnice, răbdarea și realizarea unor sarcini împreună.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide