BREAKING NEWS
  • 23:57 » Moldova va achita la timp avansul către Gazprom pentru gazele din ianuarie, asigură Guvernul
  • 23:53 » Proteze PRINTATE 3D. Un proiect PREMIAT al Universității Tehnice din Cluj, în sprijinul persoanelor cu nevoi SPECIALE
  • 23:45 » FOTO: Incendiu cu final TRAGIC într-o localitate din județul Mureș
  • 23:42 » Parlamentari ruşi îi cer lui Putin să recunoască independenţa regiunilor din estul Ucrainei
  • 23:40 » Comisia Europeană va reţine din fondurile alocate Poloniei, în contul amenzii pentru mina de la Turow
Daca ti-a placut, distribuie acum!

  • Grupul a depus o cerere în temeiul Freedom of Information Act (FOIA) în septembrie și spera ca instanțele să poată accelera procesul de obținere a informațiilor solicitate.
  • FDA cere instanței să le acorde 55 de ani, sau până în 2076, pentru a aduna și a face publice datele pentru populație.
  • Avocații Departamentului de Justiție care reprezintă agenția spun că cererea necesită aproximativ 329.000 de pagini de informații.

FDA spune că are nevoie de un răgaz de 55 de ANI pentru a procesa cererile FOIA privind vaccinurile COVID-19 – ceea ce înseamnă că datele ar putea să nu fie disponibile publicului până în 2076

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) solicită mai mult de o jumătate de secol pentru a analiza și a pune la dispoziția publicului informații referitoare la vaccinul Pfizer-BioNTech.

Agenția a fost dată în judecată de către Public Health and Medical Professionals for Transparency, un grup format din peste 30 de profesori și oameni de știință, în speranța de a avea acces la informații care, în opinia lor, pot ajuta la vindecarea scepticismului față de vaccinuri al unor persoane.

Grupul a depus o cerere în temeiul Freedom of Information Act (FOIA) în septembrie și spera ca instanțele să poată accelera procesul de obținere a informațiilor solicitate.

FDA cere instanței să le acorde 55 de ani, sau până în 2076, pentru a aduna și a face publice datele pentru populație

Avocații Departamentului de Justiție care reprezintă agenția spun că cererea necesită aproximativ 329.000 de pagini de informații.

Aceștia susțin că, având atâtea pagini de analizat, iar agenția se ocupă deja de aproximativ 400 de cereri FOIA, au nevoie de mult timp pentru a pregăti dosarele solicitate.

De asemenea, avocații raportează că agenția are doar zece angajați însărcinați cu procesarea acestor tipuri de cereri.

Între timp, agenția a propus un plan de a publica lunar informații de 500 de pagini, ceea ce ar dura 55 de ani.

Sursa alephnews.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide