TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Deși a invadat Ucraina, Putin le spune rușilor că războiul este, de fapt, o asistență militară a regiunilor din Donbas

Președintele rus Vladimir Putin a salutat duminică dimineață  „eroismul” forțelor ruse în Ucraina. Într-un scurt discurs televizat de felicitare a soldaților de Ziua Forțelor Speciale care a marcat primele sale declarații publice de vineri, liderul de la Kremlin s-a referit la invadarea Ucrainei de către Rusia drept o „operațiune specială de a oferi asistență republicilor populare din Donbas”, notează The Guardian

„Tradițiile eroice ale forțelor speciale au fost înscrise în istoria de secole a armatei noastre, în timpul Marelui Război Patriotic și au continuat, întărite în Afganistan, în multe puncte fierbinți, în timpul lichidării bandelor teroriste din Caucazul de Nord și Siria. Vreau să mulțumesc comandamentului, personalului forțelor de operațiuni speciale, veteranilor unităților pentru loialitatea față de jurământ, pentru serviciul impecabil în numele poporului Rusiei și al marii noastre Patrie”, a mai precizat președintele rus.

New York Times observă că declarația a reprezentat cel mai recent exemplu al Kremlinului de a ascunde adevărata amploare a războiului din Ucraina de publicul rus.

Ucraina a intrat duminică în a patra zi de război după încă o noapte de lovituri militare executate de armata Rusiei, forțele Kievului continuând să opună o rezistență îndârjită soldaților trimiși de Vladimir Putin.

Aliații occidentali au convenit să blocheze accesul Rusiei la sistemul de plăți internațional SWIFT și pregătesc noi sancțiuni contra Kremlinului și oligarhilor ruși, dar și noi ajutoare pentru lupta dusă de forțele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Bombardamentele și atacurile Rusiei în Ucraina au avut ca țintă zonele marilor orașe Kiev și Harkov în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un gazoduct a fost lovit de un atac în al doilea cel mai mare oraș – Harkov precum și un bloc de locuințe, o femeie căzând victimă.

Potrivit oficialilor locali, rușii au intrat în oraș duminică dimineața iar vehicule militare rusești se află pe străzi, unele dintre ele fiind distruse de forțele ucrainene. În capitala Kiev, forțele armate ale Ucrainei spun că sunt în control. Un depozit petrolier de la sud de oraș a luat foc după ce a fost lovit de un atac.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide