Despre Frappé – origini, variații și arome
Frappé-ul provine din limba franceză de la jumătatea secolului al 19-lea și înseamna ,,înghețat”.
Deși acum asociem cuvântul cu o anumită cafea rece, atunci era folosit pentru a descrie orice băutură înghețată (precum sucul de fructe) sau un lichior servit peste gheață mărunțită.
Deci, cum a devenit o variantă atât de populară de cafea? Pentru asta trebuie să le mulțumim grecilor.
Originile Frappé -ului
Referințele pentru acest tip de cafea au început la jumătatea secolului 19, când au apărut câteva tipuri de cafea numite ,,Café Frappé”. Unele aveau o consistentă foarte moale, iar altele erau similare cafelei servite cu gheață. Nu mai devreme de 1957, grecii au inventat o versiune de café frappé făcută cu cafea instant, care a devenit foarte populară.
Variații ale Frappe-ului
De când cultura de cafea s-a îmbogățit, toate cafenelele au început să își diversifice variantele de cafea din meniu, pentru a mulțumi cât mai multe gusturi ale consumatorilor.
Această este o veste bună pentru clienți.
În timp ce grecii merg pe varianta tradițională și folosesc cafea instant, restul lumii preferă popularul espresso. Doar amesteci un espresso dublu cu zahăr și gheață și îl servești clientului.
Unele cafenele adaugă lichior pentru a oferi o altă experiență în ceea ce privește aroma frappé-ului.
La Cafepedia gasesti peste 20 sortimente de Frappe
Există și mai multe variante de a crea frappé-ul.
Bulgarii, de exemplu, amestecă frappé-ul cu Coca Cola, în locul apei.
În Danemarca vei găsi frappé-ul făcut cu lapte rece, iar sârbii își crează frappé-ul cu lapte sau înghețată și puțină frișcă pe deasupra.
Totul depinde doar de gusturile fiecăruia, însă, nu trebuie să uităm că tipul de cafea folosit pentru crearea frappé-ului influențează aroma acestuia.
Cafepedia îți oferă plăcerea unui frappé perfect pe care îl poți degusta cu cei dragi.
Articol sustinut de Cafepedia
Input your search keywords and press Enter.