TRENDING
 • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
 • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
 • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
 • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
 • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Detalii din culisele echipei naționale

Vineri, împotriva Germaniei, selecționerul Mirel Rădoi are de gând să joace cu tot ce are mai bun la dispoziție din lot, deși peste alte 3 zile disputăm un meci decisiv pentru accesul la baraj, confruntarea cu Armenia, din Ghencea.

Vineri, împotriva Germaniei, selecționerul Mirel Rădoi are de gând să joace cu tot ce are mai bun la dispoziție din lot, deși peste alte 3 zile disputăm un meci decisiv pentru accesul la baraj, confruntarea cu Armenia, din Ghencea.

 • Vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, „tricolorii” dau piept cu Germania, la Hamburg. 
 • Luni, 11 octombrie, în Ghencea, tot de la 21:45, naționala primește vizita Armeniei. 
 • Partidele vor putea fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la PRO TV. 

Programarea meciurilor din această „dublă” a echipei naționale, dar și modul în care arată clasamentul cu 4 runde înainte de finalul grupei provoacă un imens semn de întrebare în privința modului în care Mirel Rădoi trebuie să decidă abordarea și strategia pentru două meciuri care vor avea loc într-un interval de 72 de ore. Întâlnim vineri seara Germania, în deplasare, după care, luni, așteptăm vizita Armeniei.

Provocare pentru Mirel Rădoi

La Hamburg plecăm având, pe hârtie, șanse infime de a scoate ceva. În schimb, confruntarea cu Armenia va avea un cuvânt aproape hotărâtor privind ajungerea la baraj. Dacă vom câștiga acel meci și restul rezultatelor până la final vor fi în sfera normalului, atunci vom fi în semifinalele play-off-ului pentru Campionatul Mondial.

În acest context, selecționerul are de ales dacă va aborda ambele partide cu jucătorii pe care îi vede de bază sau va căuta să menajeze, să odihnească și, implicit, să sacrifice jocul cu Germania, în care oricum părem victimă.

Din informațiile pe care GSP le are în interiorul echipei naționale, Rădoi nu e dispus să apeleze la această variantă, ci le-ar fi transmis jucătorilor că nu are de gând să neglijeze sub nicio formă înfruntarea cu nemții. E posibil însă să fie și o formă prin care Mirel nu vrea să le ofere posibilitatea jucătorilor să se deconcerteze înaintea meciului de la Hamburg.

Cine sunt titularii, cine sunt rezervele?

În fața acestei dileme, cel mai interesant lucru de analizat e cât de mare e diferența între cele două posibile formule de start pe care, teoretic, Rădoi le-ar putea alinia în cele două meciuri. România titularilor versus România rezervelor. Pe câteva posturi, lucrurile nu suportă comparație. Sunt fotbaliști cu mare experiență și valoare, aflați de multă vreme ca titulari în tricolor.

Exemple: Niță, Chiricheș, Stanciu, care în orice situație trebuie încadrați la oameni de bază. Apoi, sunt cei care, chiar dacă nu au vechi state la prima reprezentativă, sunt pe val: Nedelcearu, Bancu, Mihăilă, Răzvan Marin.

Sunt însă și poziții în primul “11” în care e greu de făcut o alegere: cine e titularul și cine e rezerva? Un exemplu e postul de fundaș dreapta. Rațiu a fost surpriza plăcută de la precedenta acțiune, Manea vine cu experiența și CV-ul său în cupele europene. Chiar și în privința atacantului, practic orice alegere pe care ar face-o Rădoi, dintre Keșeru, Ivan și Pușcaș, n-ar putea da un răspuns clar care are statut de titular și care e soluție pentru bancă. În plus, în echipa alternativelor s-ar afla nume importante precum Burcă, Cicâldău, Maxim, Moruțan.

ECHIPA TITULARILOR: Niță – Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu – Nedelcu, R. Marin – I. Hagi, N. Stanciu, Mihăilă – Keșeru

ECHIPA REZERVELOR: A. Vlad – Cr. Manea, Burcă, Ad. Rus, Toșca – Albu, Cicâldău – Moruțan, Maxim, Mitriță – A. Ivan

11 jucătoriau dispărut din selecția făcută de Rădoi la acțiunea din septembrie: Camora, Ghiță, M. Marin, Rotariu, Sorescu, Man, Olaru, Alibec, Markovici, Drăguș, Tănase

Cum a procedat la primele două acțiuni

LUNA MARTIE

 • am jucat primul meci cu Macedonia, acasă, și ne-am impus 3-2
 • a urmat disputa cu Germania, în care Rădoi a operat 4 schimbări în formula de start și am pierdut, scor 0-1
 • am jucat apoi în Armenia, unde formula de start a avut 6 modificări față de cea din jocul cu Germania, iar armenii ne-au învins, scor 3-2

LUNA SEPTEMBRIE

 • am jucat cu Islanda, în deplasare și ne-am impus, scor 2-0
 • a urmat un meci ușor acasă, cu Liechtenstein, iar Rădoi a schimbat 8 jucători, ne-am impus iarăși cu 2-0
 • am terminat în Macedonia de Nord, unde au fost 7 schimbări față de confruntarea cu Liechtenstein și am terminat remiză, 0-0
 • sursa:gsp.ro

Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide