TRENDING

21:37 » Legătura dintre telefoanele mobile și cancerul cerebral. Ce spune o nouă evaluare a Organizației Mondiale a Sănătății

21:35 » „Ora cu și pentru animale”. Un județ propune un opțional unic în școlile din România

21:33 » Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile în fața Kamalei Harris

11:27 » O japoneză și-a cumpărat trei case și o cafenea pentru pisici după ce a dat pe mâncare echivalentul a 6 lei pe zi

11:25 » Locuri unde poți vizita cele mai frumoase cascade din România

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Din cauza unei afecțiuni rare, un bărbat doarme 300 de zile pe an. „Se culcă apoi se trezește și după 25 de zile”

barbat dormind

Bărbat dormind, imagine cu caracter ilustrativ FOTO: Getty Images

Un bărbat de 42 de ani din Rajasthan, India, a fost diagnosticat cu o afecțiune rară, din cauza căreia doarme 300 de zile pe an. Viața lui este complet dată peste cap din acest motiv, iar rudele spun că își poartă foarte greu de grijă. Mai alarmant este că situația lui pare că se agravează progresiv.

Pukhram, din satul Bhadwa, suferă de o tulburare rară numită Axis Hypersomnia, din cauza căreia doarme și câte 25 de zile la rând, fără să se trezească nici măcar o clipă, potrivit India Today.

Din această cauză a fost poriclit „Kumbhkarna” – un personaj mitic din vechea scriptură indiană Ramayana, cunoscut pentru că a dormit neîntrerupt timp de șase luni.

Bărbatul suferă de această boală de mai bine de 23 de ani și este afectat pe nenumărate planuri de ea. Spre exemplu, el nu poate să-și administreze propriul magazin alimentar mai mult de 5 zile pe lună, spune familia lui.

„Inițial, dormea 5 sau 7 zile la rând”, a declarat un membru al familiei pentru sursa citată.

„Îngrijorat de acest lucru, am căutat ajutor medical, dar boala lui nu a putut fi vindecată. Treptat, starea lui s-a agravat și perioadele de somn au crescut, iar acum doarme 20-25 de zile pe lună”, a mai declarat ruda.

Tratamentul pe care îl ia include antidepresive, pastile fără prescripție medicală și evitarea alcoolului și este recomandat de dr. Pradeep Mahajan, cercetător medical din Mumbai.

Cauzele acestei afecțiuni sunt destul de neclare, însă ea poate fi provocată de alte tulburări ale somnului, lovituri la cap și abuz de droguri și alcool. Cu toate acestea, unii medici cred că poate avea rădăcini în psihologie.

„Dacă o persoană a suferit în trecut o leziune la cap sau a avut o tumoare, atunci poate să apară această afecțiune”, a declarat dr. Birma Ram Jangid, medic din Rajasthan, care a mai spus că afecțiunea are șanse mai mari să fie tratată dacă este diagnosticată timpuriu.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide