TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Directorul Rosal Prahova, Cătălin Ioniță, audiat la Poliția Prahova într-un dosar penal

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Poliției Prahova a efectuat marți, 27 iulie, audieri într-un dosar penal care vizită mai multe societăți care au lucrat cu Clubul Sportiv Municipal (CSM) Ploiești în perioada în care Cezar Stoichiciu era director . În jurul prânzului, la Poliția Prahova sa prezentat pentru a fi audiat și Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, însoțit de un avocat.

Ziarul Incomod a solicitat Poliției Prahova informații oficiale despre acest caz, pe care le vom publica în momentul în care vor fi remise.

Reamintim că zilele trecute ziarul Incomod a publicat un articol în care vorbesc despre o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu privire la fapte de abuz în serviciu săvârșite la CSM Ploiești în ceea ce privește achiziții publice în perioada în care Clubul a fost condus Stoichiciu. La acel moment am publicat un document prin care Parchetul solicită o serie de documente de la CSM Ploiești. În respectiv dosar, procurorul de caz a delegat polițiști de la SICE Prahova să efectueze cercetarea. Citește aici articolul!

Ce legătură există între directorul Rosal Prahova și CSM Ploiești

Cătălin Ioniță și Cezar Stoichiciu, fost director CSM Ploiești

Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova, are o veche prietenie cu Cezar Stoichiciu, cel care era director la CSM Ploiești în perioada vizată de ancheta de la SICE Prahova. De altfel, o societate controlată de Ioniță, Serviceteam Birotica SRL, a avut mai multe contracte cu CSM Ploiești în acea perioadă.

Serviceteam Birotica SRL apare în act ca fiind pe numele fratelui lui Cătălin Ioniță, însă, mai multe persoane din anturajul acestora susțin că în realitate firma este controlată de Cătălin Ioniță.

Societatea respectivă a avut contracte de peste 50.000 euro cu CSM Ploiești, bani plătiți pentru mentenanță la aparatele de aer condiționat, imprimante, xeroxuri și calculatoare, într-o perioadă în care instituția era un pas de un colaps financiar, iar sportiv nu-și primeau salariile. Potrivit unor apropiați ai celor doi, Stoichiciu l-ar fi favorizat pe Ioniță să obțină respectiv contracte. În plus, după ce na mai lucrat la CSM, Stoichiciu a fost recompensat de Ioniță cu o funcție la Rosal, unde Ioniță este director.

Tot în birourile de la CSM Ploiești cei doi ar fi încercat să-i fabrice un dosar penal primarului Ploieștiului de la acel moment, Adrian Dobre.

Motivul pentru care cei doi puneau la cale arestarea primarului este acela că Dobre începe să verifice prestarea serviciilor din contractele dintre municipalități și Rosal și în paralel verificat și evaluat a activității lui Stoichiciu pe care la și schimbat din funcția ulterioară. Astfel, ambii aveau de câștigat dacă îi fabrica un dosar penal lui Dobre.

Cei doi s-ar fi dus la DNA, de unde au luat un reportofon, cu care apoi s-au înregistrat din greșeală chiar când vorbesc despre ce contracte să mai facă Serviceteam Birotica cu CSM.

În dosarul fabricat de Ioniță și Stoichiciu, Adrian Dobre a fost audiat ca martor, împotriva sa nefiind adusă nicio acuzație și neexistând nici măcar o suspiciune de comitere a vreunei infracțiuni, dezvaluie ziarulincomod.ro.

DNA a solicitat mii de documente de la Rosal privind contractul cu municipalitatea din perioada 2017-2020

  

Un fost angajat Rosal susține că DNA București a solicitat documente de la Rosal Prahova cu privire la contractul avut cu primăria Ploiești în perioada 2017-2020. Angajatul a fotografiat chiar o parte dintre documentele solicitate de procurorii anticorupție (foto sus și dreapta).

“În fotografii sunt aproximativ 17.000 de procese verbale de recepție curățenie căi publice din perioada 2017-2020, pe care le-a cerut DNA. Asta înseamnă că există dosar la DNA cum că lucrările de curățenie căi publice sunt unele fictive, unele supraevaluate”, ne-a povestit fostul angajat al operatorului.

Acestea ne-a oferit și alte detalii. Bărbatul susține că la jumătatea lunii mai DNA a solicitat copii de pe toate procesele verbale de recepție a lucrărilor de CCP pentru ultimii patru ani. Acesta ne-a mai povestit că directorul Rosal Prahova, Cătălin Ioniță, le-ar fi cerut dispecerilor care lucrau la schimbul 3 să xeroxeze documentele, noaptea fiind mai puțină activitate și automat dispecerii aveau timpul necesar să facă acest lucru.

Activitatea de xeroxare ar fi durat vreo două săptămâni mai spune acesta, fiind vorba despre aproximativ 17.000 de hârtii pe care dispecerii le-au copiat, numerotat, apoi ștampilat “conform cu originalul” pe fiecare în parte.

Ulterior, documentele ar fi fost duse de un inspector Rosal la DNA București, cu una dintre mașinile Toyota ale societății, mai spune bărbatul.

“Se presupune că Rosal a întocmit doar scriptic, fictiv, aceste documente, în scopul de a încasa bani de la primărie, dar lucrările nu au fost realizate și în fapt”, ne-a mai explicat cititorul.

Reamintim că ziarul Incomod a anunțat în exclusivitate în luna februarie că DNA investighează contractul dintre primăria Ploiești și Rosal pentru curățenia căilor publice după ce, la acel moment, procurorii anticorupție solicitaseră o serie de documente de la primărie și de la Regia Autonomă de Servicii Publice (RASP) Ploiești, instituția responsabilă de monitorizarea serviciilor prestate de operatorii publice. Detalii aici:

DNA a intrat pe fir în afacerea Rosal. “Marea frăție” a gunoaielor din orașul Ploiești


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide