TRENDING
  • 16:31 » Haos în 18 spitale după un atac cibernetic de tip ransomware. MS: Sistemul e nefuncțional. Măsuri de prevenție pentru celelalte spitale
  • 16:29 » Atac la granița României, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje RO-Alert. Trei răniți în exploziile din Ismail. Reacția MApN
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Dispecera 112 care i-a spus unei mame că nimeni nu-i va căuta copilul dispărut a fost suspendată, dar va lucra ca asistentă medicală

Serviciu de interventie 112. Imagine ilustrativă.

Serviciu de interventie 112. Imagine ilustrativă. FOTO: Agerpres

Angajata de la Serviciul de Ambulanță Galați reclamată că i-a spus unei mame că nimeni nu-i va căuta copilul dispărut, a fost suspendată din funcția de dispecer. Ea își va continua activitatea de asistentă medicală la serviciul județean de ambulanță.

În funcție de rezultatele cercetării disciplinare, conducerea serviciului ar putea dispune și alte măsuri, inclusiv desfacerea contractului de muncă.

Angajata Serviciului de Ambulanță Galați a fost cercetată pentru că a răspuns necuviincios la 112 unei femei care a sunat pentru a anunța dispariția unei fete. Incidentul a avut loc în 2 iulie. Atunci, femeia, asistent maternal, a sunat la 112 pentru a anunța că fata de 16 ani pe care o avea în îngrijire a dispărut în timpul unei plimbări.

Fata este pacient la neuropsihologie pediatrică și recent revenise de la spital. Apelul de urgență a fost direcționat către Serviciul de Ambulanță și nu către Poliție.

Angajata Serviciului de Ambulanță Galați i-ar fi spus femeii că Poliția nu are unde să-i caute fata „dacă e fugită și n-o vede nimeni”.

„Poliția nu este pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă? (…). Dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul”, i-a spus dispecera femeii care sunase.

Reprezentanții instituției au început o anchetă pentru a stabii dacă operatoarea telefonică s-a comportat corespunzător. Ancheta vizează doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a greșit cu nimic, au anunțat cei de la Ambulanță, scrie Mediafax.

Sursa: Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide