BREAKING NEWS
  • 21:06 » Incendiu de proporții la o hală din Timișoara (FOTO/VIDEO)
  • 20:50 » Un bărbat a refuzat să oprească la semnalul polițistului, l-a lovit cu mașina și a fugit
  • 20:48 » Și-a lăsat nevasta și copiii pentru o refugiată ucraineancă pe care a primit-o în casă
  • 20:44 » Variola maimuței. Ce este, cum se transmite și cât de gravă e boala? OMS: „Acesta nu este un eveniment obișnuit”
  • 20:39 » Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Cîmpeanu: Notele și-au pierdut foarte mult din relevanță
Daca ti-a placut, distribuie acum!

DOCUMENT Colectarea feedbackului de la elevi în ultima săptămână de școală să fie făcută electronic, recomandă Ministerul Educației

Colectarea feedbackului de la elevi, obligatorie pentru profesori, să fie făcută electronic, recomandă Ministerul Educației într-o adresă trimisă inspectoratelor școlare, obținută de Edupedu.ro.

Instituția recomandă ca procedura să fie făcută prin aplicații „deja existente”, enumerând două dintre acestea, Google Docs și Teleskop.

Colectarea poate fi făcută fie în ultima săptămână din acest semestru, fie la toamnă, în săptămâna 13-18 septembrie, în situații excepționale, se mai arată în documentul citat.

„Ținând cont de prevederile ordinului ministrului educației nr. 3.864 / 2021 pentru aprobarea metodologiei de acordare a feedbackului pentru activitatea de învățare, predare și evaluare în învățământul preuniversitar, vă transmitem următoarele:

  • Colectarea datelor se va face, de regulă, în ultima săptămână de școală din fiecare semestru. În situații excepționale ce țin de contextul actual al pandemiei, colectarea datelor pentru semestrul în curs se poate face și în prima săptămână din semestrul I al anului școlar 2021-2022.
  • Recomandăm ca formularele să fie completate de către elevi în format electronic, pe una dintre platformele sau aplicațiile electronice educaționale deja existente (Google Docs, Teleskop etc.)
  • Cadrele didactice au posibilitatea de a îmbunătății formularul cu întrebări relevante pentru condițiile specifice în care își desfășoară activitatea.
  • Chestionarul se poate aplica și tradus în limbile minorităților naționale.

Amintim că fișa de feedback și metodologia de acordarea acestuia au fost publicate în Monitorul Oficial pe 8 iunie și intră în vigoare de la data publicării, potrivit ordinului de ministru nr. 3.864/2021. Prevederile se aplică și pentru acest final de semestru, în document nefiind nicio precizare despre faptul că s-ar aplica de la începutul anului școlar viitor sau vreun alt reper temporal. Prin metodologie, profesorii sunt obligați să colecteze feedback de la elevi despre activitatea de predare-învățare-evaluare, iar elevii pot completa documentul opțional.

Pe 20 aprilie secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely scria pe contul său de Facebook că „în acest semestru Ministerul va propune implementarea metodologiei doar în școlile care doresc aplicarea chestionarului, urmând ca generalizarea procesului să aibă loc din anul școlar următor, ținând cont de feedback-ul rezultat din această pilotare”.

Recent Edupedu.ro a scris despre aplicația online Teleskop, specializată în preluarea feedback-ului, care a fost pusă gratuit la dispoziția școlilor și profesorilor care vor să preia feedback-ul elevilor din clasele V-XII despre activitatea cadrelor didactice, prin formularul Ministerului Educației, la finalul acestui semestru, anunță fondatorii aplicației.

Sursa: Edupedu


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide