BREAKING NEWS
  • 20:16 » Dmitri Peskov: Ucraina face în mod constant declarații care se contrazic, nu știm dacă realizează starea reală a lucrurilor
  • 20:14 » Psihologi criminalişti au făcut portretul asasinului care și-a ucis și tranșat iubita: Cum a ajuns profesorul universitar să omoare cu sânge rece
  • 20:07 » Irina Tănase are un nou iubit: l-a înlocuit pe Liviu Dragnea cu Regele Medicamentelor (Presă)
  • 20:00 » LIVE TEXT A 93-a zi de război. Rușii au înconjurat orașul Severodonețk. Alte 70 de cadavre, găsite sub dărâmături în Mariupol
  • 19:41 » „Putin nu ascultă pe nimeni. Planul său este să guverneze Rusia până moare”. Ucrainenii avertizează că războiul „se va prelungi”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Doi oameni s-au înecat pe o plajă din Peru din cauza valurilor provocate de erupția unui vulcan de la 10.000 de kilometri distanță

Două persoane s-au înecat pe o plajă din Peru, spun autoritățile locale, după ce valuri neobișnuit de mari au fost înregistrate în mai multe zone de coastă, după erupția de sâmbătă a unui vulcan subacvatic din Tonga, situat la aproximativ 10.000 de kilometri distanță.

Cele două decese s-au înregistrat sâmbătă, pe o plajă situată în regiunea Lambayeque, din nordul țării, a anunțat Institutul Național de Apărare Civilă (Indeci) din Peru într-un comunicat, potrivit The Guardian.

Vulcanul subacvatic de lângă Tonga a erupt sâmbătă, provocând valuri de tsunami. În Japonia au fost emise ordine de evacuare, iar mai multe insule din Pacificul de Sud au fost lovite de valuri uriașe.

Peste 20 de porturi din Peru au fost închise temporar, ca măsură de precauție, pe fondul avertismentelor potrivit cărora vulcanul a provocat valuri anormal de înalte, a anunțat duminică Indeci.

Poliția peruană a precizat pe Twitter că cele două victime înecate au fost găsite de ofițerii de la o secție de poliție de pe plaja Naylamp. „Valurile erau anormale” și au fost emise avertismente pentru înotători, a mai precizat poliția.

Imaginile difuzate de televiziunile din Peru au arătat mai multe case și clădiri comerciale din zona de coastă inundate. Cu toate acestea, Marina peruană a anunțat că o alertă de tsunami nu era justificată în țara de pe coasta Pacificului.

În Japonia, sute de mii de oameni au fost sfătuiți să-și părăsească locuințele duminică, când valurile de peste un metru au lovit zonele de coastă.

Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide