TRENDING
  • 20:28 » O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc
  • 20:25 » Primarul unei comune din Alba a murit. A fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei
  • 20:22 » Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală
  • 20:16 » Un spital din București a înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi
  • 20:06 » Un pădurar din Bistrița a încercat să scape de amendă cu țuică, pastramă și cârnați. A fost prins în flagrant
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Doi soți din Marea Britanie s-au trezit divorțați din greșeală, pentru că un avocat le-a încurcat dosarul

Un cuplu din Marea Britanie a divorțat din greșeală, după ce angajații unei firme de avocatură au dat un click greșit pe computer. Instanața a decis acum că decizia de divorț nu poate fi anulată, relatează The Guardian.
Cei doi soți, identificați drept domnul și doamna Williams de către Curtea Supremă, au fost căsătoriți timp de 21 de ani, până când s-au despărțit, în 2023.

Avocații de la firma londoneză Vardags, condusă de Ayesha Vardag, cunoscută ca „diva divorțurilor”, au folosit un portal online pentru a solicita în mod eronat o decizie finală pentru cuplu, care încă încerca să cadă de acord asupra unor aranjamente financiare. Sir Andrew McFarlane, președintele diviziei pentru familie a firmei, a explicat că avocații intenționaseră să solicite divorțul pentru un alt client, „dar au deschis din greșeală dosarul electronic al cauzei „Williams v Williams” și au solicitat o ordonanță definitivă în acel caz”. Avocații firmei Vardags, care o reprezentau pe soție, au folosit portalul online „fără instrucțiunile sau autorizarea clientului lor”. El a spus că sistemul online a funcționat rapid și a dat sentința de divorț a familiei Williams în 21 de minute.

Avocații și-au dat seama de greșeală abia după două zile și au solicitat înaltei instanțe să anuleze hotărârea definitivă de divorț.

Dar instanța a respins cererea. Judecătorul a spus că nu vrea să le dea oamenilor impresia că divorțurile se pot obține printr-un click greșit. „La fel ca multe procedee online similare, un operator poate ajunge la ecranul final unde se solicită decizia de divorț după ce a parcurs o serie de ecrane anterioare”, a spus el.

Vardag, unul dintre cei mai bine plătiți avocați de divorț din Marea Britanie, a spus că judecătorul a ajuns la o „decizie greșită”.

„Statul nu ar trebui să divorțeze oamenii pe baza unei erori umane. Trebuie să existe intenție din partea persoanei care divorțează, deoarece principiul intenției stă la baza sistemului nostru juridic”, a spus avocata.

Sursa:Digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide