TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva încă de la începutul lunii, din data de 8 octombrie. Zile întregi a luptat pentru viața sa, însă starea lui s-a agravat în urmă cu două zile și a fost intubat de urgență.

 

În urma înfiinţării Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în 29 octombrie 2009, a fost ales episcop titular al acesteia şi înscăunat la Deva pe 29 noiembrie.

Anul trecut, Înalt Prea Sfințitul Pimen, Arhiepiscop al Suvevei și Rădăuților a murit după lupta cu boala de coronavirus, în ciuda eforturilor depuse de medici ca să îi salveze viața.

Ierarhul s-a născut în 31 decembrie 1968 în localitatea Huţa – Chiuieşti, județul Cluj și întreaga viață și-a dedicat-o studiului, dar și lui Dumnezeu. Acesta a primit numele de Gurie și s-a implicat activ în viața religioasă din România, ducând adevăratele învățături mai departe.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide