BREAKING NEWS
  • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
  • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
  • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
  • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
  • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Doza de istorie: Sute de marinari chinezi din Liverpool, deportați în 1945

În această zi, 19 octombrie 1945, guvernul britanic a decis să deporteze sute de marinari chinezi care locuiau în Liverpool, dintre care 20.000 fuseseră aduși în oraș pentru a ajuta efortul de război din cel de-al doilea război mondial.

Ministerul de interne a susținut că sunt „un element nedorit” în oraș. Cu toate acestea, în realitate, comportamentul respectuos pentru lege al lucrătorilor migranți chinezi a primit multe laude oficiale. Înregistrările guvernamentale arată că adevăratul motiv a fost acela că „autoritățile locale erau nerăbdătoare să-şi asigure utilizarea locuințelor ocupate de chinezi”.
Guvernul nu a avut nicio justificare legală pentru deportări, așa că, pentru a-i expulza, autoritățile au modificat condițiile de debarcare ale marinarilor, astfel încât să fie nevoiți să plece până la o anumită dată. Oricine încă din oraș dincolo de acel moment putea fi apoi arestat și trimis înapoi în China.
Chiar și mulți bărbați cu soții britanice și copii de origine britanică au fost deportați și nu au fost informați că au dreptul legal de a rămâne. Unora dintre soții le-a fost apoi ridicată cetățenia și forțate să plece și ele. Pentru altele și pentru cuplurile necăsătorite, bărbații au fost obligați să-și lase partenerii și copiii în Marea Britanie, pentru a nu-i mai vedea niciodată.

Acesta este un site creat de unii dintre copiii care au crescut fără tatăl lor (link în engleză): http://www.halfandhalf.org.uk/index_main.htm

Sursa: Facebook – Istoria Clasei Muncitoare


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide