BREAKING NEWS
 • 1:35 » Desecretizarea informațiilor despre vaccinul Pfizer-BioNTech ar putea dura până la 55 de ani
 • 1:17 » Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui injecţia
 • 0:49 » Franța și Italia au semnat un tratat bilateral de cooperare aprofundată
 • 0:36 » Românii care vin din ţări din sudul Africii, carantinaţi 14 zile
 • 0:12 » România a semnat Acordul de împrumut cu Comisia Europeană pentru prima tranşă de 15 miliarde de euro din PNRR
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Dragomir și-a pierdut cumpătul în direct și a trecut la jigniri: „Spune bă, nenorocitule, un singur blat! Îți tai limba?”

Dumitru Dragomir

În această dimineață, Dumitru Dragomir (75 de ani), fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal între 1996 și 2013, a avut un schimb de replici extrem de dur cu jurnalistul Florin Caramavrov. Totul a plecat de la o declarație a lui Dragomir cu privire la un presupus blat între Ceahlăul și Dinamo.

Într-o intervenție la postul Pro X în această dimineață, Dumitru Dragomir s-a plâns că în perioada în care a condus LPF a fost dat în judecată de multe ori, deși „am făcut numai lucruri deosebite”.

Invitat la emisiune, jurnalistul Florin Caramavrov a spus că pe vremea când forul intern a fost condus de Dumitru Dragomir au avut loc și blaturi, amintindu-i acestuia de o declarație cu privire la meciul Ceahlăul – Dinamo din 10 martie 2002, câștigat de roș-albi cu 2-1.

Imediat după acel meci, Dragomir spusese că „la Piatra Neamț a fost un non-combat. Dacă observatorul va scrie în raport și Comisia de Evaluare a Etapei va ajunge la concluzia că acest meci a avut și alte fațete, Liga și Federația vor lua niște măsuri foarte aspre. Vă mărturisesc că am discutat de două-trei ori cu președintele Mircea Sandu, în timpul meciului, și amândoi eram foarte supărați că nu se juca mai nimic acolo”.

Dragomir și-a pierdut cumpătul în direct și a trecut la jigniri: „Spune bă, nenorocitule, un singur blat!”

Când jurnalistul a adus în discuție acele declarații, Dumitru Dragomir le-a negat, iar dialogul a degenerat și s-a trecut la jigniri. În continuare, schimbul de replici între cei doi:

 • Dumitru Dragomir: „Acum, că au învățat ceva meserie (n.r. – șefii LPF și FRF) – că și așa nu au făcut nimic toată perioada asta – nu i-aș schimba. Noi, totuși, am făcut clădirile Federației, ale Ligii, am făcut la Buftea, la Mogoșoaia. Băi fraților, și ne făceați praf zilele! Ăștia n-au făcut nimic, n-au dat cu o bidinea în două legislaturi. Cred că le e frică de politic, de cineva, altfel nu înțeleg. Am făcut numai lucruri deosebite, dar am fost 24 de ani numai în procese. Eram cu două echipe în Champions League, dar m-ați criticat și m-ați înjurat de mama focului. Acum, că nu e nicio performanță, nu scrieți nimic. Parcă sunteți de mână cu ei!”
 • Florin Caramavrov: „Aveam ce să scriem atunci”
 • Dragomir: „Aveați ce să scrieți pentru că erau rezultate”
 • Caramavrov: „Erau și multe neregularități. Erau blaturi, dumneavoastră ați ieșit și ați spus de un meci. Erau multe, ați spus doar de unul”
 • Dragomir: „Nu, dragul meu. Te-aș ruga să nu minți poporul cu televizorul!”
 • Caramavrov: „Cum nu, dacă ați spus clar că a fost blat Dinamo cu Ceahlăul?”
 • Dragomir: „Dragul meu, am spus că urmau să facă, dar noi l-am preîntâmpinat. E altceva! Atenție cum vorbești, eu nu fac greșeli. Tati, sunt stăpân pe ce spun, am deconspirat ce avea să se întâmple și nu s-a mai întâmplat. Unii dintre ziariști au crezut că sunt filosofi, că știu eu de blaturi. Nimic, numai povești! Băi, frate, spune ceva concret!”
 • Caramavrov: „Dumneavoastră ați spus, domnule Dragomir. Acum o întoarceți ca la Ploiești, ca de obicei. Ați spus că la Piatra Neamț a fost non-combat. E declarația dumneavoastră pe internet, ce naiba o întoarceți? E declarația dumneavoastră”
 • Dragomir: „Taci, bă, din gură. Dacă am spus așa, să-mi tai limba! Dacă nu, ți-o tai tu?”
 • Caramavrov: „Eu nu, pentru că sunt dovezi pe internet!”
 • Dragomir: „Taci, bă, din gură! Atunci lasă-mă dracu’! Ce internet, bă, fi-ți-ar internetul al dracu’?! Arată-mi treaba asta! Nu s-a întâmplat blatul, l-am preîntâmpinat. Vorbești numai prostii!”
 • Caramavrov: „Taci mata din gură! Dumneata vorbești numai prostii! Ați furat pe timpul dumneavoastră în continuu, numai blaturi și nenorociri au fost, de aia a ajuns fotbalul românesc așa
 • Dragomir: „Spune bă, nenorocitule, un singur blat! Bă, nesimțitule, cum poți spune tu treaba asta?”
 • Caramavrov: „O mie de blaturi au fost în perioada aia și matale le protejai, nu ți-e rușine?”
 • Dragomir: „Te voi da în judecată acum! De ce nu ai spus atunci, de ce nu te-ai dus la poliție? Băi, filosofilor, nu e nimic de capul vostru. Să nu mă mai sunați. Tembelul ăla îmi spune mie de lucrurile astea!”

După descărcarea nervoasă, Dragomir și-a încheiat intervenția pe un ton mai calm: „Să fiți sănătoși”.

Ce s-a întâmplat la Ceahlăul – Dinamo, în 2002

Dragomir și-a pierdut cumpătul în direct și a trecut la jigniri: „Spune bă, nenorocitule, un singur blat! Îți tai limba?”

Meciul dintre Ceahlăul și Dinamo a fost câștigat de roș-albi cu 2-1, iar la finalul sezonului 2001/2002, Dinamo a ieșit campioană.

Pe 21 martie 2002, Comitetul Executiv al FRF a decis ca ambele echipe să piardă meciul la masa verde 0-3 şi le-a amendat cu 80.000.000 lei vechi, iar Ceahlăul a fost depunctată cu 3 puncte. Cele două cluburi au făcut memorii la MTS (actualul ANS). Pe 4 aprilie, o comisie a MTS a decis suspendarea sancţiunilor pe motiv că „s-a constatat încălcarea prevederilor statutare ale FRF cu privire la procedura pentru determinarea faptelor şi aplicarea sancţiunilor.

Comisia a fost alcătuită din: Georgiu Gingaras (ministrul TS), Nicolae Mărăşescu, Cristian Rizea (reprezentatnul MTS în Comitetul Executiv al FRF), Corneliu Bârsănescu, Constantin Diaconu (directorul pentru relaţii cu Parlamentul), Carmen Trocan (consilier juridic al ministrului) şi Bogdan Filcea.

„Nu putem lua măsuri de sancționare nici împotriva jucătorilor, chiar dacă unii dintre ei au evoluat mai slab, acest lucru putându-se întâmpla și jucătorilor mai mari din toată lumea”, spunea Cornel Bădoiu, președintele Comisiei de Disciplină a FRF, în mai 2002.

„Dacă au dat această decizie, înseamnă că eu și Mircea Sandu, împreună cu toată țara asta, suntem niște tâmpiți, care nu ne mai pricepem la fotbal”, a fost reacția lui Dumitru Dragomir în 2002, după decizia Comisiei de Disciplină, potrivit Curentul.

Casetă Ceahlăul – Dinamo 1-2

 • Ceahlăul (3-5-2): Lefter – Forminte, Alistar, Avădanei – Purică, Botan (Brujan 64), T. Șerban, Solomon, Domșa – Enache (Nemțanu 46), Axinia
  Antrenor: Marin Barbu
  Rezerve: Dominte, Lupuț, M. Ionescu, Pâcleșan, Botez
 • Dinamo (3-5-2): Lobonț – Kiriță, Vătavu, Onuț – Bolohan (Iodi 75), C. Ilie, Stângă (Zicu 46), Tameș, Vl. Munteanu – Niculescu, Drăgan (Dănciulescu 56)
  Antrenor: Ion Marin
  Rezerve: Iliciu, I. Ilie, Bălțoi, Pădurețu
 • Marcatori: Solomon 77 / Kiriță 54, Vl. Munteanu 56

Cronica acelui blat a fost semnată în ProSport de Cătălin Tolontan. Iată ce a scris jurnalistul în ziarul apărut pe 11 martie 2002, a doua zi după meci:

Vreme de 45 de minute, cele două echipe au schimbat amabilități și bezele în teren. La fiecare fault de catifea, jucătorii se luau în brațe. Kosovo devenise imperiul păcii eterne. Fundașii la marcaj ai Ceahlăului au făcut, împreună, un singur fault, într-o repriză întreagă.

Avădanei îl urmărea tandru pe Claudiu Niculescu, iar Forminte umbla fără convingere după Drăgan… La aproape fiecare fază fixă, dinamoviștii erau liberi… De partea cealaltă, Axinia se specializa în jocul cu spatele la poartă, pedalând pe loc, pe o imaginară bicicletă ergonomică… La lovitura liberă indirectă scoasă din joben de Altmayer, zidul nemțenilor s-a aruncat în stânga jos, ca la înot sincron, iar Kiriță a tras în dreapta sus. Perfect!

– Cronica meciului, de Cătălin Tolontan

Dragomir și-a pierdut cumpătul în direct și a trecut la jigniri: „Spune bă, nenorocitule, un singur blat! Îți tai limba?”

Ce a spus în 2020 Florin Axinia, jucător la Ceahlăul în acel meci: „Se rugau de noi să jucăm mai… lent”

Știu că am fost la comisie, intram pe rând și ne întrebau tot felul de chestii prostești. Dar vă spun ceva clar: toată lumea participa. Nu numai Ceahlăul. Tot timpul o să spun că blaturile plecau de la echipele puternice. Ceahlăul nu s-a dus niciodată la Steaua, Dinamo sau Craiova să zică: «Hai, nu ne ajutați cu meciul ăsta?!».

Niciodată! Cei puternici veneau la tine. Noi aveam echipă bună, ei se rugau de noi să jucăm mai… lent. Dar chestiile astea se întâmplau cu știința tuturor. Nu ai cum să dai doar în aut, te înjură lumea. Făceam altceva. Jucam la alibi, nu făceam jocul normal. Dar astea erau vremurile, trebuia să te supui.

– Florin Axinia, fost jucător Ceahlăul, în 2020

sursa:gsp.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide