TRENDING

13:04 » Un copil a murit după ce o rachetă rusească a lovit un loc de joacă dintr-o localitate din sudul Ucrainei

13:01 » Accident cu patru mașini și un TIR pe Autostrada Soarelui, sensul spre mare. 18 persoane au fost implicate

12:58 » Şofer de 65 de ani, urmărit și încătuşat după ce a refuzat să oprească în trafic. El a lovit cu mașina un echipaj de poliție

12:56 » Zboruri anulate, pasageri care au dormit în aeroport și aglomerație pe Henri Coandă. Criza informatică planetară a afectat și România

12:53 » Cât costă o zi de plajă pe litoralul românesc în plin sezon estival. Stațiunile sunt pline de turiști în acest weekend

Daca ti-a placut, distribuie acum!

Drama grecilor care văd cum flăcările distrug totul chiar sub ochii lor: „În 10 minute toate au ars, casa mea arde. E iadul! ”

Salvați-ne!” Este strigătul de disperare al localnicilor unui mic sat turistic din Attica unde în nici două ore s-a dezlănțuit pur și simplu iadul. Versanți întregi au fost cuprinși de flăcări care s-au extins cu o viteză incredibilă. În zonă vântul bate cu putere, iar oamenii sunt spectatori cu ochii în lacrimi la dezastrul lăsat în urmă de flăcările dezlănțuite. Au fost evacuați din case, taverne și hoteluri, o mănăstire e amenințată, iar zeci de echipaje de pompieri, inclusiv români, au fost trimise să intervină.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Este un haos imens aici în provincia Attica, oamenii așteaptă să poată ajunge la locuințele lor, dar singurul lucru pe care îl pot face acum este să privească spre zona unde sunt casele lor. Sunt flăcări de zeci de metri, este un fum gros, iar pompierii au mers către acea zonă cu zeci de autospeciale.

Elicopterele și avioanele speciale au survolat zona, însă, din cauza coloanei de fum împrăștiate de vântul puternic, nu au putut fi folosite din primele momente pentru a ajuta la stingerea flăcărilor. Așa că autoritățile au decis să evacueze zona.

-Ce știți despre Vilia? Acolo suntem cazați, avem bagajele acolo!

-Nu vă duceți acolo!

-Dar acolo e hotelul nostru.

-Știu, dar dacă și acolo arde ca aici, toți oamenii trebuie evacuați.

Valentin Stan, jurnalist Digi24: Zeci de oameni, localnici, toți au casele în dreapta, unde arde, unde e fum, nu mai pot salva nimic. Elicoptere, avioane, toate au fost chemate de urgență aici în ordinul provinciei Attica, aruncă tone de apă. E foarte greu, nici măcar nu pot zbura deasupra focarelor, e pericol de prăbușire.

Localnic: Ați salvat Evia, salvați și Vilia, casa mea arde! În 10 minute toate au ars, casa mea arde, mănăstirea arde. E incredibil! E iadul! Voi, românilor, ne salvați! Mulțumim!

sursa- digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide