TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

James Webb a fost al doilea șef al NASA și acesta este motivul pentru care telescopul a primit numele său. Dar Webb a fost anterior subsecretar de stat în administrația Truman, când guvernul federal și-a epurat în mod sistematic angajații LGBTQ.

Telescopul, care a fost lansat pe orbită în decembrie 2021, are aproximativ dimensiunea unui teren de tenis și poate face fotografii mai detaliate ale spațiului cosmic decât orice alt instrument al NASA.

Agenția spațială a catalogat misiunea Webb drept un „moment Apollo”, cu potențialul de a răspunde la întrebări care persistă de zeci de ani, inclusiv privind posibila existență a vieții pe alte planete. Dar NASA s-a confruntat și cu critici pentru că i-a dat telescopului numele lui Webb.

Potrivit NASA, istoricii agenției au efectuat o „căutare exhaustivă prin arhivele disponibile în prezent despre James Webb și cariera sa”, care a inclus discuții cu experți care „au cercetat anterior acest subiect pe larg”.

„NASA nu a găsit nicio dovadă în acest moment care să justifice schimbarea numelui telescopului”, se arată în comunicatul de presă al agenției.

Webb a condus NASA, pe atunci o agenție spațială în curs de dezvoltare, din 1961 până în 1968, jucând un rol major în programul Apollo. Înainte de rolul său la NASA, el a lucrat în cadrul administrației Truman într-o perioadă din anii 1950 cunoscută acum sub numele de Lavender Scare. De la sfârșitul anilor 1940 până în anii 1960, mii de angajați federali au fost forțați să demisioneze sau au fost concediați din cauza orientării lor sexuale sau a identității de gen.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide