BREAKING NEWS
  • 23:49 » Din această toamnă școlile pot folosi catalogul electonic, dar trebuie tipărit obligatoriu și arhivat, propune ministerul Educației
  • 23:45 » Lugoj – Explozie într-un bloc de pe strada Aleea Brazilor (FOTO)
  • 23:44 » Ce se întâmplă cu roaming-ul de la 1 iulie: trebuie să știi dacă ai planuri de vacanță în străinătate
  • 23:38 » Singurul loc din România în care muntele se întâlnește cu „marea”. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață
  • 23:33 » Salt extrem cu parașuta, în Catedrala Mântuirii Neamului. Patriarhia Română vine cu o reacție dură
Daca ti-a placut, distribuie acum!

După scandalul norvegiencelor amendate pentru că au refuzat să poartă bikini, federația de handbal a schimbat echipamentul pentru fete

Federația Internațională de Handbal (IHF) a modificat regulile cu privire la echipamentul pentru femei, în urma acuzațiilor de sexism. Astfel, fetele pot purta de-acum pantaloni scurți și maiouri în loc de bikini și topuri decupate.

În decursul lunii octombrie, IHF și-a modificat discret regulamentele pentru handbalul pe plajă, care stipulează acum că „atletele trebuie să poarte pantaloni scurti, strâmți”. Sportivii de sex masculin pot purta în continuare pantaloni scurți obișnuiți, relatează The Guardian.

noul echipament
Comparație între vechiul și noul echipament al echipelor feminine de handbal pe plajă FOTO: Federația Internațională de Handbal

Deciziea vine și în urma unei campanii a activistei australiane Talitha Stone, stabilită în Norvegia, care a adunat 61.000 de semnături cu o petiție.

Sper că acesta este începutul sfârșitului sexismului în sport”, a spus Stone. „Și că în viitor toate femeile și fetele vor fi libere să participe la competiții sportive fără teama că vor fi hărțuite sexual sau echipamentul lor va arăta mai mult.”

În iulie, cântăreața americană Pink și-a arătat susținerea pentru echipa norvegiană și s-a oferit să plătească amenda. Ministrul culturii și sportului din țară, Abid Raja, a descris decizia ca fiind „complet ridicolă”, iar asociațiile sportive ale femeilor din Europa au cerut, de asemenea, demisia președinților IHF și EHF.

Luna trecută, miniștrii sportului din cinci țări europene – Danemarca, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda – au înaintat un apel comun către IHF, solicitându-i să actualizeze regulamentele vestimentare „pentru a sprijini și încuraja toți sportivii, indiferent de sex sau de origine, să rămână în sport”.

Regulile IHF prevedeau că sportivele care joacă handbal pe plajă trebuie să poarte „topuri decupate și bikini”, în timp ce jucătorii de sex masculin purtau „maiouri și pantaloni scurți”.

Sportivele de sex feminin s-au declarat de mai multe ori împotriva standardelor duble în ceea ce privește echipamentele. Femeilor li se cere să poarte ținute mai revelatoare în mai multe sporturi, inclusiv atletism, volei pe plajă și tenis.

Sursa digi24


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide