TRENDING
  • 18:29 » Al șaselea turist străin mort în Grecia. Germanul fusese dat dispărut duminică, după ce i-a dat un telefon îngrijorător soției sale
  • 18:19 » Cum a fost salvată o femeie după un grav accident de mașină?
  • 18:14 » Evaluarea Naţională 2024. Calendarul probelor. Peste 160.000 de absolvenţi de gimnaziu s-au înscris la examen
  • 18:09 » Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”
  • 15:39 » Ce spun turiștii străini despre stațiunea Mamaia: „Am văzut foarte multe mașini luxoase. Muzica este puțin cam tare”
Daca ti-a placut, distribuie acum!

 E război civil la Dinamo! » Torje a întors „armele”, după armistițiul semnat miercuri seară

O sedinta tinuta miercuri seara a stabilit un armistitiu,dar atmosfera la Dinamo ramane incordata. Steliano Filip și Cosmin Matei au încercat să provoace demiterea lui Rednic, dar au fost excluși ei. Antrenorul l-a câștigat de partea lui pe Gabi Torje, cu care nu mai vorbesc „exilații”.

Rezultatele dezastruoase nu constituie singura problemă de la Dinamo. Echipa e măcinată de conflictele dintre fotbaliști și Rednic. Din disputele acestea au rezultat și certuri între jucători.

Torje a înclinat balanța pro-Rednic la Dinamo

Conducerea a avut o ședință miercuri seară. Administratorul judiciar Zăvăleanu a convocat părțile pentru o întâlnire care a urmărit să clarifice situația măcar pentru moment. De ce a fost nevoie de ședința aceasta? Oficialii clubului și reprezentantul DDB, Elias Bucurică, i-au confirmat lui Rednic că beneficiază în continuare de încrederea lor, după o perioadă în care postul și puterea antrenorului fuseseră clătinate ca urmare a unei revolte din vestiar.

Capii rebeliunii, Steliano Filip și Cosmin Matei, au fost excluși din lotul primei echipe, ei nu mai au voie nici să participe la antrenamente. Cătălin Țâră, parte din grupul lor, a fost pedepsit la fel. Jucătorii aceștia nu doreau să mai lucreze cu Rednic și au încercat să-i convingă pe conducători că demiterea tehnicianului era soluția corectă.

Mircea a reușit să înăbușe „răscoala” și pentru că el l-a câștigat ca aliat pe Torje, un fotbalist aflat inițial de partea protestatarilor. Gabi și antrenorul au avut o discuție în care jucătorul i-a promis că rămâne de partea lui. Filip și Matei mizau pe sprijinul lui Torje și s-au supărat când colegul lor a spart greva.

E război civil la Dinamo! » Torje a întors „armele”, după armistițiul semnat miercuri seară

Mai ales Filip avea pretenția ca mijlocașul dreapta să-i fie aliat. Timișoreni amândoi, au mai fost colegi pentru o vreme și în Grecia și erau amici. Prietenia s-a stricat acum și nu-și mai vorbesc deloc. 

Sunt săraci și plătesc degeaba

Conducerea și DDB l-au confirmat pe Rednic, chiar dacă scandalul din vestiar prejudiciază clubul măcar din punct de vedere economic, dacă nu și din punct de vedere sportiv. Fotbaliștii pe care tehnicianul nu-i mai primește în antrenamente trebuie să fie plătiți în continuare.

Zăvăleanu a confirmat într-o declarație de la DigiSport că Dinamo n-are cum să-i dea afară pe jucătorii aceștia: „Am putea rezilia contractele în iarna aceasta, dar numai cu acordul lor, altă metodă pentru despărțire nu există”.

Filip, deși nu va mai juca deloc, poate continua să se antreneze separat de echipă și să încaseze în continuare 9.500 de euro lunar, un salariu dintre cele mai mari din tot campionatul! Cosmin Matei e plătit cu 5.000 de euro lunar. O parte din fondul de salarii e folosită de pomană, consumată cu fotbaliști care nu mai contribuie cu nimic.

”Eu nu știu ce au făcut Filip și Matei, dar vă întreb: cum de sunt conflicte doar cu jucători români? Străinii de ce nu sunt sancționați, scoși din lot? Nu e numai mirarea mea, am discutat cu foști colegi de la Dinamo și toți au remarcat lucrul acesta”
 -Florin Prunea, fost jucător al lui Dinamo

13 meciuria jucat Filip în sezonul acesta din Liga 1. El a fost criticat de Rednic și în public: „Trebuie să priceapă că postul lui nu e de fundaș stânga, el poate juca doar ca mijlocaș!”

8 partidea disputat Cosmin Matei în campionat. Mijlocaș ofensiv, jucătorul în vârstă de 30 de ani nu a marcat niciun gol și a avut, în general, evoluții dezamăgitoare. Rămăsese liber, la finalul contractului avut cu Farul, și a semnat cu Dinamo după startul sezonului, fără să fi parcurs pregătirea din vară

„Rednic a considerat inacceptabil”

Zăvăleanu a evitat să spună clar ce au făcut Filip și Matei de au fost excluși din lot: „A fost o problemă peste care Mircea Rednic a considerat că nu se poate trece. Eu nu mă implic în vestiar, acolo antrenorul are toată puterea, așa că respectăm decizia lui și jucătorii aceștia rămân în afara lotului”.

Greviștii au încercat să-l atragă de partea lor și pe Sorescu. El le-a spus că nu se va implica în niciun fel, că preferă să rămână neutru indiferent de rezultatul acelui puci. 

Dinamo dă afară 20 de jucători!

Rednic ar mai vrea să aducă jucători în iarna aceasta, dar pentru a putea să facă așa ceva e nevoie să împuțineze lotul întâi.

„Avem 40 de fotbaliști acum și trebuie să reducem numărul la 25. Străinii semnați de curând au, toți, în contracte clauze de reziliere unilaterală. Vrem să trimitem câțiva tineri sub formă de împrumut în prima ligă sau în a doua. Decât să stea aici și doar să se antreneze, ar fi mai bine pentru ei să joace des în alte părți”.

sursa:gsp.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide