TRENDING
  • 22:54 » Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc. Duminică, 25 februarie 2024, Tragerile Speciale de Dragobete cu fonduri suplimentate
  • 22:52 » Tanczos Barna i-a dat lui Ciolacu manuale despre istoria Ținutului Secuiesc. „Secuii și-au pierdut autonomia aici, la Siculeni”
  • 22:49 » Spitalele se pregătesc în caz de război. Arafat: Chiar dacă acest lucru e foarte puțin probabil, a fi pregătit este obligatoriu
  • 22:45 » A murit criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu
  • 22:42 » Două românce care locuiau în blocul din Valencia distrus de incendiu sunt de negăsit (administrator imobil). Reacția MAE.
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Efectele dezastrului – Zona Padina-Peștera, măturată de ape.

 

COMUNICAT DE PRESĂ –

INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ ”BASARAB I” AL JUDEȚULUI  DÂMBOVIȚA

Efecte ale codului portocaliu de ploi abundente în județul Dâmbovița, ora 18:00

Județul Dâmbovița se află în continuare sub avertizare cod portocaliu de ploi abundente, până mâine la ora 06:00. De asemenea, sunt în vigoare două avertizări hidrologice: cod galben pentru râurile Argeș și Ialomița până mâine la ora 14:00 și un cod portocaliu pentru râurile Dâmbovița și Ialomița până mâine a ora 09:00.

Ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice de pe durata codului portocaliu, ISU Dâmbovița a intervenit până la această oră pentru gestionarea a 18 de solicitări în județul Dâmbovița, astfel: 15 dintre acestea pentru inundații, 2 pentru evacuare persoane și 1 pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

Astfel, în municipiul Târgoviște s-a acționat pentru evacuarea apei din două beciuri,o curte și din subsolul unui centru comercial; în Găești au fort inundate o terasă și 4 curți; în orașul Pucioasa, sat Glodeni Vale pârâul Bizdidel a inundat patru case și curțile acestora; în orașul Fieni o curte; în comuna Buciumeni 4 beciuri și o curte; în comuna Dragodana s-a acționat pentru degajarea unui copac căzut pe DN 72.

O situație deosebită a fost înregistrată în zona montană a județului Dâmbovița, în comuna Moroeni, unde 24 de turiști cazați la două pensiuni s-au aflat în imposibilitatea de a se autoevacua din cauza drumurilor de acces blocate de aluviunile aduse de apă. Dintre aceștia 14 se aflau la Cabana Brătei și 10 la o altă unitate de cazare de pe platoul Padina.

Echipajele de intervenție, pompieri, polițiști și jandarmi, au parcurs pe jos aproximativ 1,5 km, au creat punți de trecere din buștenii aduși de apă pentru a putea trece și ajunge la cele 14 persoane aflate la Cabana Brătei. Persoanele erau în stare bună și nu prezentau probleme medicale. 12 persoane au fost preluate de echipajele de pompieri și au fost evacuate în siguranță, 2 persoane au rămas la cabană. 11 persoane au fost îmbarcate în microbuz și au fost transportate către municipiul Târgoviște de unde au plecat fiecare către domiciliu, iar o persoana de sex feminin, de 55 de ani, a suferit atac de panică, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD și a fost transportată la Centrul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Pucioasa.

De la  Consiliul Județean Dâmbovița au fost trimise în zonă utilaje pentru deblocarea căilor de acces.

În jurul orei 15:00 și cei 10 turiști din zona platoului Padina au plecat de la unitatea de cazare. Aceștia au fost sprijiniți de o echipă Salvamont Dâmbovița împreună cu echipe de la Poliție și Jandarmerie.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență produse la nivelul inspectoratului a fost activată grupa operativă și au fost mobilizați la locul evenimentelor 29 de pompieri cu 8 autospeciale, 2 ambulanțe SMURD și 10 motopompe.

 

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide