TRENDING
  • 12:33 » Avarie majoră la CET București Vest și CET Grozăvești. Mii de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă
  • 12:31 » Un bărbat a plătit 13.000 de euro pe un utilaj pe care nu l-a mai primit. “Chilipirul” era de fapt o escrocherie anchetată în Germania
  • 12:28 » Directorul Poştei, anunț despre plata pensiilor. „Dacă primim banii vineri, le ducem mai repede”
  • 11:52 » Accident grav în București. Un tramvai a lovit o ambulanță care ducea un pacient la spital
  • 11:49 » O femeie din Arad a fost prinsă în flagrant în timp ce lua 5.000 de euro mită de la o altă femeie, pentru a-i elibera soțul din arest
Daca ti-a placut, distribuie acum!

  • Peste 100 de solicitări petru intervenţie de urgenţă au fost înregistrate, sâmbătă seara, în Dej, judeţul Cluj.
  • Acestea vin ca urmare a fenomenelor meteo extreme din regiune.
  • Mai multe acoperişuri au fost smulse, iar unii copaci au fost doborâţi.
  • Un copac a căzut peste doi copii din comuna Lunca Bradului, judeţul Mureş.
  • În Cluj, un plop doborât de vijelie pe calea ferată afectează traficul feroviar între Iclod şi Bonţida.

Efectele vijeliei în Dej, judeţul Cluj: pagube materiale

Potrivit ISU Cluj, 11 echipaje de pompieri, din cinci subunităţi ale ISU Cluj intervin la solicitărilor venite din partea cetăţenilor din Dej, precum şi din localităţile Bonţida Iclod, Mica, Căşeiu, Apahida, Cuzdrioara, Mintiu, Gherlii Gherla, Sic şi Petea.

Au fost acoperişuri sau elemente de construcţii doborâte de vântul puternic, precum şi arbori căzuţi la pământ.

De asemenea, reţeaua de distribuţie a energiei electrice a fost afectată, iar pentru refacerea căreia intervin în teren echipe ale furnizorului de utilităţi.

Nu au fost persoane rănite.

Un copac a căzut peste doi copii, în Mureş

Potrivit ISU Mureş, un copac a căzut peste doi copii, în comuna Lunca Bradului, zona Valea Ilvei.

Intervin pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda, Salvamont Mureş, SMURD Deda şi două ambulanţe ale SAJ Mureş. Deocamdată nu se ştie care este starea celor doi copii.

Judeţul Mureş se află sub Cod portocaliu până la ora 21:30, fiind vizate intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70 km/h, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină, averse care vor cumula local peste 20…25 l/mp.

Trafic feroviar afectat, în Cluj

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a transmis, sâmbătă seara, că circulaţia trenurilor între staţiile Iclod şi Bonţida, segment feroviar aflat pe raza Regionalei CF Cluj, se va realiza cu tracţiune Diesel, pe firul II, după ce un plop s-a prăbuşit în gabaritul căii, a rupt linia de înaltă tensiune şi stâlpul de susţinere al firului de contact, aferent firului I de circulaţie.

Echipele de intervenţie ale SRCF CLUJ vor acţiona cu personal propriu pentru tăierea, îndepărtarea copacului şi eliberarea liniilor de cale ferată, pe ambele fire, iar cu două drezine pantograf se vor desfăşura lucrările necesare pentru înlocuirea firului de înaltă tensiune şi a stâlpului de susţinere, de pe firul I.

Din cauza acestor avarii, înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, patru trenuri de călători ( IR 15836, R 4095, R 4010 şi IR 1831) care urmează să tranziteze zona, vor circula cu tracţiune Diesel, astfel încât să fie asigurată continuitatea în traficul feroviar.

Intervenţiile necesare la sistemul de alimentare cu energie electrică se vor desfăşura pe firul I, iar trenurile vor fi redirecţionate pe firul 2, cu tracţiune Diesel.


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide