TRENDING
  • 14:08 » Ești obligat să acorzi prioaritate atunci când șoferul din față semnalizează schimbarea benzii?
  • 14:02 » Panouri solare folosite pe post de garduri de grădină. La ce prețuri infime se vând
  • 14:00 » Ploiești: Facilitate fiscală la impozitul pe clădire pentru cei care au investit/investesc în lucrări privind creșterea performanței energetice
  • 13:56 » Producția de energie fotovoltaică este la un nivel record, pe fondul unui consum extrem de redus
  • 13:50 » Se modifică Legea Pensiilor înainte de 1 septembrie! A apărut o problemă legată de bani. Ce se va întâmpla cu milioane de pensii până la urmă
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Care sunt efectele încălzirii globale? Ce cauzează schimbările climatice? Și ce legătură are aceasta cu încălzirea globală? Află mai multe despre impactul și consecințele schimbărilor climatice și ale încălzirii globale asupra mediului și vieții noastre.

Planeta se încălzește, de la Polul Nord la Polul Sud. Din 1906, temperatura globală a suprafeței pământului a crescut cu mai mult de 0,9 grade Celsius – chiar mai mult în regiunile polare sensibile. Și impactul creșterii temperaturilor nu așteaptă un viitor îndepărtat – efectele încălzirii globale apar chiar acum. Căldura topește ghețarii și gheața din oceane, schimbă tiparele de precipitații și pune animalele în mișcare.

Mulți oameni cred că încălzirea globală și schimbările climatice sunt sinonime, dar oamenii de știință preferă să folosească „schimbările climatice” atunci când descriu schimbările complexe care afectează acum vremea și sistemele climatice ale planetei noastre. Schimbările climatice cuprind nu numai creșterea temperaturilor medii, ci și evenimente meteorologice extreme, schimbarea populațiilor și habitatelor faunei sălbatice, creșterea nivelului mării și o serie de alte efecte. Toate aceste schimbări apar în timp ce oamenii continuă să adauge gaze cu efect de seră care captează căldura în atmosferă.

 

sursa: life.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide