TRENDING
  • 13:09 » O femeie, cadru militar în Bucureşti, a fost arestată după ce şi-ar fi bătut fetiţa de 2 luni. Copila a ajuns la spital cu fracturi
  • 13:02 » Scandalul redirecționării pacienților de la public la privat. Rafila: Ar trebui stabilite niște sancțiuni
  • 12:58 » Cătălin Cherecheş rămâne în închisoare. Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia fostului primar
  • 12:50 » Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei
  • 12:47 » Președintele conservator al Poloniei s-a întâlnit cu Donald Trump, la New York
Daca ti-a placut, distribuie acum!

ELEVII COLEGIULUI NAȚIONAL ,,CONSTANTIN CANTACUZINO” DIN TÂRGOVIȘTE PĂSTREAZĂ TRADIȚIILE POPULARE ROMÂNEȘTI!

Cu prilejul Zilei Universale a Iei, ce se sărbătorește odată cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (Sânzienele), joi, 24 iunie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a avut loc o activitate educațională specifică la Colegiul Național Constantin Cantacuzino din Târgoviște.

Sub îndrumarea doamnei Floricica Ștefan, profesor de Religie, elevii de la clasele a IX a și a X a, profil pedagogic, au deprins tehnicile de cusut pe pânză, în cadrul unei activități nonformale, dedicate iei românești.

Elevii și-au putut îmbogăți orizontul cultural, apreciind artă populară prin vizionarea unui film, în care au fost prezentate obiecte tradiționale lucrate manual sau țesute în război: ii, ștergare, fote, trăistuțe, marame, poale etc. Scopul activității a fost formarea unor noi viziuni educative în domeniul folclorului românesc și renașterea obiceiurilor și tradițiilor în rândul tinerilor.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide