TRENDING
  • 22:34 » Ministerul Educației a virat banii pentru bursele elevilor pe lunile septembrie și octombrie
  • 22:27 » Un bărbat din Satu Mare a aflat că are BMW când a mers să plătească impozitele
  • 22:18 » Un băiat din Sibiu, în vârstă de 12 ani, este căutat de Poliție, după ce a plecat în urmă cu o zi de acasă
  • 22:13 » Un șofer a lăsat mașina pe o stradă care urma să fie asfaltată. Muncitorii au acoperit-o cu folie și au turnat ciment în jurul ei
  • 22:09 » Proprietarul Ferrari și-a cumpărat o mașină Dacia și îi place foarte mult: Avem și șofer la ea
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Prezența la clasă, masca obligatorie, teste periodice – acestea sunt condițiile în care încep noul an școlar elevii din două landuri germane, Schleswig-Holstein și Mecklenburg-Pomerania Inferioară, care revin de luni la ore. Ei vor fi urmați, joi, de elevii din Hamburg, iar de lunea următoare, 9 august, de elevii din Berlin și Brandenburg. Ei dau, astfel, tonul pregătirilor pentru începerea școlii în Europa, în contextul continuării campaniilor de vaccinare, dar și al așteptărilor privind un al patrulea val Covid-19.

În Germania, educația este descentralizată și, deci, administrată la nivelul statelor (landurilor), nu la nivel federal. Landurile care s-au pronunțat până acum își exprimă dorința de a deschide școala pentru predare față în față cu toți elevii, mai ales în contextul avansurilor în campania de vaccinare. Dar, după ce, la mijlocul precedentului an școlar, statele germane au fost nevoite să treacă la școala online din cauza situației epidemiologice, ele sunt acum precaute, iar reprezentanții părinților și asociațiile de profesori insistă pentru pregătiri în cazul în care va fi nevoie, iar, de predare la distanță sau hibrid.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

Facebook
Închide
Închide