BREAKING NEWS
  • 0:00 » Piața globală de fuziuni și achiziții a scăzut cu 20% în prima jumătate a anului 2022, după recordul atins anul trecut
  • 23:58 » One United Properties cumpără un nou teren în Floreasca și dezvoltă un nou proiect rezidențial cu blocuri de mică înălțime/ Compania negociază pentru peste 20 de dezvoltări
  • 23:56 » 20 de ONG-uri cer Avocatului Poporului să evalueze constituționalitatea OUG-ului privind Cloud-ul guvernamental
  • 23:53 » CNCAV se desființează. Andrei Baciu: A fost o reală onoare, o mândrie adevărată. 67 de oameni au lucrat continuu pentru a vă vaccina în siguranță
  • 23:51 » Adela Cojan: Am fost țara din Europa cu cele mai mari controverse legate de vaccinul anti-COVID
Daca ti-a placut, distribuie acum!

Misiunile de reaprovizionare pe calea aerului a luptărilor din Azovstal s-au dovedit a fi extrem de riscante: pentru a putea ajunge în zona combinatului, piloţii elicopterelor ucrainene au trebuit să treacă prin reţeaua extrem de densă de sisteme antiaeriene concnetrate de armata rusă în jurul portului Mariupol.

În total, au fost executate şapte misiuni, în care apărătorii Azovstal au primit arme, muniţii, hrană, medicamente, dar şi un număr suplimentar de 72 de luptători din cadrul regimentului Azov.

În cadrul misiunilor, două elicoptere au fost distruse în apropiere de Azovstal. Un al treilea elicopter ucrainean, plecat într-o misiune de salvare-recuperare spre locul unde un elicopter se prăbuşise, a fost la rândul său doborât de antiaeriana rusă, a precizat Budanov.

„Toate livrările au avut succes. În ceea de-a 5-a şi a 7-a misiune, două elicoptere au fost doborâte. Un al treilea elicopter, venit în misiune de salvare, a fost şi el doborât”

Pe reţelele sociale au apărut imagini cu un elicopter Mi-8 ucrainean prăbuşit în apropiere de Mariupol pe 31 martie. Conform presei chineze, 17 persoane au fost ucise în urma prăbuşirii aparatului.

Conform oficialului ucrainean, în misiunile de reaprovizionare, elicopterele Mi-8 au zburat în formaţie de două sau patru aparate.

sursa: digi24.ro


Daca ti-a placut, distribuie acum!
Alte articole care te-ar putea interesa...
LEAVE A COMMENT

×

Dă-ne un like pe Facebook

Facebook
error: Continutul este protejat!
Închide
Închide